Mainos

Suomalaiskotien kaksi ongelmakohtaa – näitä huoneita ei osata sisustaa

MTV Lifestyle otti selvää, mitkä huoneet ovat sisustamisen saralla suomalaisille kaikkein suurimpia haasteita

Kun sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyyköseltä kysytään, mitkä huoneet ovat suomalaisille amatöörisisustajille kaikkein haastavimpia, ei hänen tarvitse miettiä vastausta kovin kauaa. Tiettyjen huoneiden parissa ammattilainen saakin käyttää suuren osan työajastaan.

– Olohuone ja ruokailutila! Niihin myöskin satsataan eniten. Niistä halutaan, että ne ovat niitä asunnon paraatitiloja. Olohuoneiden ja ruokailutilojen sisustamisessa minä saan myös auttaa paljon, Pyykönen toteaa.

Apua kaivataan eniten projektin alussa ja lopussa

Pyykönen kertoo, että kaikkein eniten suomalaiset kaipaavat apua saadakseen alkusysäyksen sisustusprojektilleen – ja toisaalta saattaakseen projektin loppuun. 

– Vaikka sisustaminen olisi päässyt hyvään alkuun, niin moni miettii, että miten asunnosta saisi juuri meidän näköisemme – ja viimeistellyn kokonaisuuden. Viimeinen ripaus jää usein puuttumaan ja energiat loppuvat, Pyykönen kertoo.

Asiantuntija myöntää, että etenkin uusissa rakennuksissa nimenomaan olohuone ja ruokailutila on usein rakennettu kooltaan niin suuriksi, että niiden sisustaminen saattaa olla suuri haaste myös ammattilaiselle.

– Nykyajan rakennuksissa olohuoneja ruokailutilat ovat yhtenäisiä ja isoja halleja ja niin niissä on sisustettavaa vaikka kuinka paljon! Pyykönen kertoo.

Kuinka paljon sisustus vaikuttaa asunnon arvoon? Katso video:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja