Suomalaiskaupunki sukelsi pelimaailmaan – Vantaa löytyy nyt Minecraftista

Vantaa on siirretty nyt Minecraft nimiseen pelimaailmaan ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina.

Pelimaailman 3D-kaupunkimallissa hyödynnettiin Vantaan kaupungin kartta-aineistoja ja se rakennettiin pelialustalle kuukaudessa.

Mikä Minecraft?

Minecraft on avoin peli, jossa pelaajan on mahdollista luoda rakennelmia kuutioiden avulla kolmiulotteisessa maailmassa.

Pelin on kehittänyt ruotsalainen Markus Persson ja hänen omistamansa Mojang-peliyhtiö.  Yksin pelaamisen lisäksi pelissä on mahdollista luoda moninpelejä ja myös moninpelipalvelimia.

Mojang myytiin Microsoftille viime vuonna 2,5 miljardilla dollarilla.

Minecraft julkaistiin vuonna 2009 ja peliä pelaa maailmanlaajuisesti ainakin 100 miljoonaa ihmistä. Peli on julkaistu monille eri pelialustoille.

Lähde: Wikipedia

– Idea pelimaailman todellisuutta muistuttavasta kaupungista lähti aikoinaan Tukholmasta. Siellä Minecraftiin siirrettiin yksi kaupunginosa vuonna 2013. Ajatus vastaavasta jäi kytemään, kertoo Vantaan paikkatietokoordinaattori Sami Rapo.

Rapon mukaan vastaavia mallinnuksia on tehty maailmassa useita, mutta Suomessa ei vielä yhtään. Pelimaailmaan tehtyä Vantaata aiotaan Rapon mukaan toivottavasti hyödyntää opetuksessa tai esimerkiksi asukkaiden osallistamisessa kaavoitukseen. 

– Pelin avulla voimme pyytää ideoita kaavoitukseen. Voimme pyytää pelaajia rakentamaan unelmien Vantaansa. Pelin sisällä siis voisi muuttaa kaavoitusta ja siten me näemme, mitä asukkaat haluavat kotikaupungistaan. Tämä on yksi kanava ihmisten kiinnostuksen herättämiseksi, Rapo kuvailee.

Tukholman vastaavaa 3D-mallia rakennettiin vuosia. Rapon mukaan teknologian kehittyessä päätettiin nyt Suomessa tehdä koko kaupunki.

– Teimme kaupungin huomattavasti nopeammin, mitä Ruotsissa. Kuukaudessa työ oli valmis ja kaikki tehtiin automaattisella ajolla, mikä nopeutti prosessia.

Microsoftin omistamalla Minecraftilla on kymmeniä miljoonia rekisteröityneitä pelaajia ympäri maailmaa. Myös Suomessa peli on useallekin tuttu. Avoin pelimaailma luo mahdollisuuksia, uskoo Rapo.

– Vantaan esimerkki voi poikia muitakin kaupunkeja seuraamaan Minecraftiin.

Lue myös:

    Uusimmat