Suomalaisjuoksijalta komea veto Timanttiliigassa – kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi

Eveliina Määttänen juoksi voittoon Tukholman Timanttiliigan 800 metrin kansallisten lajien erässä uudella ennätyksellään 2.01,14.

Määttänen on nyt parantanut ennätystään ja kauden kotimaista kärkitulosta tällä kaudella peräti viidesti. Hänen aiempi rekordinsa oli Turun Paavo Nurmi Gamesissa 14. kesäkuuta juostu 2.01,52.

Määttänen nousee uudella ennätysnoteerauksellaan 2.01,14 Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. 

– Tavoitteena oli voitto. Tiesin, että ennätys tai aika lähelle sitä pitää juosta. Mutta ajattelin, että se on mahdollista, vaikka olen kisannut aika tiuhaa tahtia. Tuntuu, että se jo painaa pikkaisen, Määttänen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Määttänen ratkaisi voiton kiristaistelussa Adrianna Czaplaa vastaan. Puolalainen taipui toiseksi ajalla 2.01,27.

– Loppusuora tultiin kyllä aika rinta rinnan. Noin 40 metriä ennen maalia oma vauhti alkoi hyytyä, mutta hyvin sain silti pidettyä juoksun kasassa, Määttänen sanoi.

Määttänen oli juossut avauskierroksen Czaplan ja juoksun puolalaisen vauhdittajan Aneta Lemieszin perässä.

– Hyvävauhtinen ja sillä lailla rauhallinen juoksu, ettei ollut tönimisiä. Oli sopivasti juoksijoita. Ei tullut ruuhkaa.

Naisten 800 metrin Suomen ennätys on Sara Kuiviston viime vuonna juoksema 1.59,41. Määttäsen edellä Suomen kaikkien aikojen tilastossa on myös Tuuli Merikoski-Silius, joka paineli vuonna 1991 parhaimmillaan 2.00,59.

Oliver Helander päivitti nykykuntoaan – MM-kisoihin selvä tavoite mielessä 0:58
Oliver Helanderille yksi onnistunut heitto.

Lue myös:

    Uusimmat