Mainos

Suomalaisilla on todellisuutta synkempi käsitys köyhyydestä

Suomalaisten käsitys maailman köyhyydestä on huomattavasti todellisuutta synkempi. Asia selviää ulkoministeriön teettämästä tutkimuksesta.

Lähes kahdeksan kymmenestä (76 prosenttia) tutkimukseen vastanneesta uskoo, että köyhyys on lisääntynyt maailmassa vuoden 1990 jälkeen. Todellisuudessa köyhien lukumäärä on laskenut 700 miljoonalla viimeisten 25 vuoden aikana ja osuus puolittunut.

Todellisuutta synkempiä ovat myös suomalaisten näkemykset muun muassa lapsikuolleisuudesta ja kehitysmaiden lasten koulunkäyntimahdollisuuksista.

Vain 11 prosenttia suomalaisista tietää, että lapsikuolleisuus on puolittunut viime vuosikymmenien aikana.

Useampi kuin kahdeksan kymmenestä suomalaisesta uskoo, että alle puolet kehitysmaiden lapsista käy koulua. Todellisuudessa jo yli 90 prosenttia kehitysmaiden lapsista pääsee nykyisin aloittamaan peruskoulun. Eniten koulunkäynti on lisääntynyt Afrikassa.

Parhaiten suomalaiset ovat perillä maailman vesitilanteesta. Yli puolet suomalaisista osasi arvioida oikein, että pääsy puhtaaseen juomaveteen on parantunut vuoden 1990 jälkeen.

Taloustutkimuksella teetettyyn tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista16.– 29.12.2014. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.