Suomalaisikoni Sveitsiin: Artek on myyty!

Tällä viikolla jo toinen suomalaisikoniksi muodostunut yritys kertoo omistajanvaihdoksesta. Artek on ilmoittanut tänään perjantaina, että sveitsiläinen sisustukseen ja design-huonekaluihin erikoistunut Vitra on ostanut Artekin.

Artekin toimitusjohtaja Mirkku Kullbergin mukaan suomalaisen designin sanansaattajana tunnettu yritys ei tule uuden omistajan ja kansainvälistymisen myötä kuitenkaan luopumaan omasta vahvasta brändi-identiteetistään.

– Artekin identiteetti ei tule uuden omistajan myötä muuttumaan. Artek on syntysijoiltaan suomalainen, ja jatkaa AlvarAallon muotoiluperintöä. Tuotteet kumpuavat suomalaisesta dna:sta, eli saman teeman ja hengen ympärillä tullaan Artekissa jatkamaan, Kullberg kertoo.

Kullberg muistuttaa myös, että supisuomalaisena pidetty yritys on ollut ulkomaisessa omistuksessa jo kauan ennen sen myymistä Vitralle, sillä vuodesta 1992 asti Artek on ollut ruotsalaisen investointiyritys Proventuksen omistuksessa. Uuden omistajan myötä Artekille tavoitellaan nyt entistä kansainvälisempää menestystä.

– Artekilla on ollut jo viisi vuotta menossa kansainvälistymisvaihe, sillä pohjoismainen design ja funktionalismi on nyt ajankohtaista maailmalla. Uusi omistaja mahdollistaa kansainvälisen menestymisen entistä paremmin. Vitran kansainvälisyyden, sekä valmistus-, ja jakeluosaamisen avulla pyritään saamaan Artekille sen tarvitsemaa tulta siipien alle, Kullberg selittää.

Kullbergin mielestä yrityksen siirtyminen Vitran omistukseen onkin Artekille todellinen menestymistarina.

– Minun mielestäni tämä on suomalaisen design-teollisuuden ensimmäisiä suuria kansainvälistymisaskelia moneen vuoteen. Portit on nyt auki maailmaan, ja juuri tällaista rohkeutta ja uskallusta ajatella tarvitaan. Uskon, että olemme tällä päätöksellä turvanneet Artekin tulevaisuuden seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi, Kullberg lopettaa.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja