Suomalaishiihtäjille superviikonloppu? Krista Pärmäkoskelta lupaava näkemys sunnuntaista

Krista Pärmäkoski ennätti Suomen naishiihtäjistä ainoana kärkikymmenikköön Nove Meston vapaan hiihtotavan kympillä. Pärmäkoski jäi 51 sekuntia kilpailun voittaneesta Therese Johaugista ja sijoittui seitsemänneksi.

Venäjän Natalia Neprjajeva oli kilpailussa toinen ja Norjan Heidi Weng kolmas. Pärmäkoski jahtaa palkintosijoja reilun kymmenen sekunnin takaa-ajomatkalta sunnuntain kympillä.

Pärmäkoski pääsee takaa-ajoon tasaisessa nipussa, kun Yhdysvaltojen Jessica Diggins, Norjan Ragnhild Haga, Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Pärmäkoski ovat sijoilla 4–7 kahden ja puolen sekunnin sisällä.

– Hyvällä hiihdolla takaa-ajossa on saumat pallille, mutta kaiken pitää onnistua ja pitää saada itsestä kaikki irti, Pärmäkoski arvioi takaa-ajon näkymiä Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

Sää vaikuttaa takaa-ajoon

Pärmäkoski on toipunut loppuvuoden sairastelustaan. Hän odotti lauantain kilpailusta jopa hieman parempaa tulosta.

– Vire on ollut ihan jees, sen jälkeen kun tervehdyin. Sen takia odotin kilpailusta hyvää menoa ja tuli ihan hyvä kisa, Pärmäkoski arvioi vauhtiaan.

– Tämä oli varmasti aika kunnonmukainen suoritus.

Lumisade alkoi lauantaina kesken naisten kilpailun. Sade voi jatkuessaan vaikeuttaa Johaugin karkumatkaa takaa-ajossa.

– Kelistä voi tulla yllätyksellinen. Ei voi kuin lähteä taistelemaan hyvistä sijoista, Pärmäkoski kaavaili.

Kerttu Niskanen oli vapaalla toiseksi parhaana suomalaisena 11:s ja Anne Kyllönen 18:s.

– Ihan OK kisa. Sellainen kisa ja sijoitus, joihin olen tänä talvena vapaalla pystynyt, Niskanen totesi.

– Olen 18. sijaan vaikeissa oloissa ihan tyytyväinen, Kyllönen kertoi.

Maajoukkueen nuoremmista urheilijoista Vilma Nissinen oli 40:s ja Johanna Matintalo 44:s.