Suomalaishiihtäjä kuvaili mahtipäiväänsä hilpein sanankääntein – "Jos maapallossa olisi kahvat, olisi voinut nousta"

Markus Vuorela jatkoi lauantaina hiihdon Tour de Skillä siitä, mihin perjantaina jäi. Perjantain 15 kilometrillä uran parhaan sijoituksensa (16:S) hiihtänyt suomalainen laittoi jälleen paremmaksi ja oli Val di Fiemmen sprintin seitsemäs.

Vuorela karsiutui sekunnin erolla finaalista. Paljon parempaankin olisi ollut aineksia.    

– Oli huikea päivä. Voimaa oli koko ajan mennä. Välierässä oli jopa niin, että oli koko ajan helppo olla peesissä. Oli vähän niin kuin tupakkia poltellessa Pellegrinon (neljänneksi sijoittunut Federico Pellegrino) perässä. Odottelin vain, koska mennään.

Perjantain tapaan Vuorelan sukset toimivat erinomaisesti. Vuorela tuli viimeiseen laskuun ennen loppusuoraa joukon neljäntenä ja luotti suksiinsa.

– Tiesin, että on hyvä suksi, sillä kelpaa loppusuoralle tulla. Siinä pelattiin vähän shakkia, kuka menee millekin ladulle.

Suomalainen oli laskemassa viimeisessä mäessä koko ryhmän ohi, mutta jäi Pellegrinon taakse. Loppusuoralla Vuorela olisi kaivannut itseltään hieman parempia ratkaisuja.

– Koitin Pelleä (Pellegrino) peesata. Siinä on yksi, joka on vahvoilla loppusuoralla. Vilkaisin sivulle, kun huomasin, että menen Pellen kannoille. Venäläinen oli rinnalla, olisi pitänyt olla röyhkeämpi ja mennä eteen.

Turhan paljon Tour de Skillä uransa parhaita sijoituksia napsinut Vuorela ei finaalipaikan karkaamista harmitellut. 

– Tästä opitaan ja ensi kerralla paremmin. Oli kyllä tänään sellanen päivä, että jos maapallosa olisi kahvat, olisi voinut nousta.

Vuorela lähtee sunnuntain päätösetapille parhaana suomalaisena Tourin kokonaistilanteen sijalta 20. Matkaa kiertuetta johtavaan Venäjän Aleksandr Bolshunoviin on 8 minuuttia ja 12 sekuntia. 

Juho Mikkonen on ennen sunnutaita 40:s, Lauri Lepisto 50:s ja Verneri Suhonen koko joukon viimeinen sijalla 52.

Lue myös:

    Uusimmat