Mainos

Suomalaisfirma aikoo lähettää ihmisiä avaruuteen – hanke teki joukkorahoituksen Suomen ennätyksen

4:37

Suomalainen avaruusalan startup Cohu Experience on tehnyt joukkorahoituksella kerätyn rahoituksen Suomen ennätyksen.

Peräti 535 suomalaista yksityissijoittajaa lähti mukaan yrityksen rahoituskierrokseen yli 3,2 miljoonalla eurolla.

Sijoittajien joukossa on useita tunnettuja suomalaisia, muun muassa jääkiekkoilija Saku Koivu sijoitti jo varhaisessa vaiheessa astronauttiohjelmaan.

Yhtiön toimitusjohtaja Kalle Vähä-Jaakkola kertoi aamun Huomenta Suomessa, että yrityksen takana on jo pikkupoikana syttynyt intohimo avaruutta kohtaan.

– Pikkupojasta saakka mielessä on ollut avaruuteen meno, että asutaan ja työskennellään siellä. Avaruus on sellainen universaali unelma, moni on lapsena haaveillut astronautiksi tulemisesta.

Cohu Experience järjestää astronautiksi haluaville globaalin kilpailun, jonka kautta kuka tahansa voi saavuttaa unelmansa avaruusmatkasta.

Apuna tässä on yhtiön kehittämä, hieman Pokémon GO:n kaltaista teknologiaa hyödyntävä mobiilisovellus, jonka avulla voi valmentautua astronautiksi.

– Mobiilisovelluksen avulla harjoitellaan astronautiksi tulemista, se opettaa muun muassa ryhmätyötaitoja, jotka ovat tärkeitä astronautin tehtävässä. Mobiilisovelluksessa parhaiten pärjänneitä valitaan sitten varsinaiseen astronauttikoulutukseen, josta vuosittain valitaan paras kandidaatti ja varahenkilö avaruusmatkalle.

Cohu Experience on saanut myös runsaasti kansainvälistä huomiota aina hankkeen lanseeraamisesta lähtien Slush 2016 -kasvuyritystapahtumassa.

Forbes sijoitti yrityksen vuonna 2017 seurattavien eurooppalaisten kasvuyritysten listalla ensimmäiselle sijalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.