Suomalaiset Pekingin olympialaisissa sunnuntaina: Leijonat tavoittelee historiallista kultaa – Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski mitalijahdissa

Viekö Leijonat olympiakultaa? Nämä suomalaiset kisaavat Pekingin päätöspäivänä 0:46
Viekö Leijonat olympiakultaa? Nämä suomalaiset kisaavat Pekingin päätöspäivänä

Pekingin olympialaiset huipentuvat sunnuntaina, kun ohjelmassa on muun muassa miesten jääkiekon finaali. Siinä Leijonat hamuaa historiallista olympiakultaa.

Leijonat selvitti tiensä finaaliin, kun se kaatoi perjantain välieräottelussa Slovakian. Suomi ei ole hävinnyt yhtään ottelua meneillään olevassa jääkiekkoturnauksessa.

Leijonat voi tehdä sunnuntaina historiallisen tempun. Mikäli Jukka Jalosen luotsaama joukkue voittaa kultaa, on se Suomelle historian ensimmäinen pallopelien joukkueolympiakulta.

Kiekkofinaalin lisäksi katseet kääntyvät ladulle, missä ohjelmassa on hiihdon viimeinen matka. Suomalaisista Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo ovat mukana naisten 30 kilometrin vapaan kisassa.

Pekingissä aiemmin olympiahopeaa napannut Niskanen ja pronssille yltänyt Pärmäkoski hamuavat vielä lisätäydennystä mitalikaappiinsa. Naisten kisan ylivoimainen ennakkosuosikki on Norjan Therese Johaug.

Kisaohjelma sunnuntaina 20. helmikuuta:

Kellonaika

Laji

Tapahtuma

Suomalaiset

3.05

Curling

Finaali, naiset
Japani-Iso-Britannia

3.30

Kelkkailu

Rattikelkkailu, miehet
Nelikko, laskut 3-4

5.00

Maastohiihto

30km yhteislähtö, naiset

Anne Kyllönen,
Johanna Matintalo,
Kerttu Niskanen,
Krista Pärmäkoski

6.00

Taitoluistelu

Loppunäytös

6.10

Jääkiekko

Finaali, miehet
Suomi-Venäjä

Leijonat

14.00

Päättäjäiset

Lue myös:

    Uusimmat