Suomalaiset paljastivat lukutahtinsa – näin monta kirjaa ahmitaan kuukaudessa!

AVAlaiset kertoivat, kuinka monta kirjaa he tavallisesti ehtivät kuukauden aikana lukea. Selvisi, että suomalaiset ovat melkoisia lukutoukkia!

AVA kysyi kävijöiltään, kuinka monta kirjaa he lukevat kuukaudessa. Kyselyyn tuli 230 vastausta. Vastanneista 37 prosenttia kertoi lukevansa 1-2 kirjaa kuussa. 27 prosenttia puolestaan ehtii uppoutua 3-4 teokseen kuukaudessa. 21 prosenttia paljasti ahmivansa neljän viikon aikana viisi kirjaa tai jopa enemmän. 15 prosenttia totesi lukevansa yhtä kirjaa kauemmin kuin kuukauden. Näin AVAlaiset kuvailivat lukuintoaan.

"Pidän lukemisesta. En tyydy vain 3-4 kirjaan kuukaudessa, vaan luen tuon määrän jopa viikossa riippuen mitä mielenkiintoista on saatavilla."

"Luen 3-4 kirjaa kuukaudessa, koska lukeminen on mielenkiintoista ja avartavaa."

"Olen vuosikymmenet pitänyt kirjapäiväkirjaa ja huomaan, että ainoastaan viime vuonna, jolloin olin sairaalassa muutaman viikon, en lukenut viittä kirjaa kuukaudessa enempää. Keskimäärin nykyisin ehdin noin 15–20, riippuu tietysti kirjan sivumääristä. Olen kyllä varsin nopea lukija ja eläkkeellä."

"Jos vain aikaa riittää, luen kuukauden aikana noin kolme soljuvaa romaania. Lukeminen on ihana harrastus!"

"Aikaan ei tulisi vedota, vaikka haluaisin lukea vielä enemmänkin. Jonain päivänä ehdin siihen 1-2 kirjaa viikossa -tahtiin."

"Riippuu ihan kuukaudesta, välillä kuukaudessa menee kymmenenkin ja välillä alle viisi, riippuu mitä luettavaa löydän."

"Olen oikea lukutoukka; joskus kirjoja menee kuukauden aikana useampikin, toisinaan taas saatan jämähtää tarkoituksella yhden teoksen pariin, selaan sivuja taaksepäin ja niin edelleen. Syksyllä on ihanaa lukea isoa, paksua romaania."

"Pari romaania ja yksi tietokirja: siinä on yleinen kuukausisaldoni!"

"Määrä riippuu kirjan sivumäärästä. Joissakin romaaneissa on 700 sivua, jolloin määrä voi jäädä yhteen. Joissakin esimerkiksi taidejulkaisuissa taas on paljon kuvia ja vähemmän tekstiä. Vastasin 3-4, mutta oikea olisi ehkä 2,70."

"Luen kadehdittavan nopealla tahdilla, suorastaan ahmien – mutta myönnän, että joskus harpon loppua kohden…"

"Yleensä yöpöydällä on yksi kirja ja autossa toinen cd-levynä työmatkoja varten."

"Olen hidas lukemaan, koska takerrun sanoihin ja kielikuviin. Kirjoitan ylös muistiinpanoja ja saatan palata sivuja roppakaupalla taaksepäin. Minulle kirjan lukeminen on hidas, mutta antoisa prosessi. Otan siitä kaiken irti. Joskus joudun uusimaan kirjastolainoja pariinkin otteeseen... "AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja