Suomalaiset kertovat: Tästä syystä arvostan isääni!

Tänään juhlitaan isää! Isänpäivänä kunnioitetaan ja muistetaan isiä ja isoisiä. AVAlaiset kertoivat, mitä oma isä merkitsee.

Tänään juhlitaan kaikkia isiä ja isoisiä. AVAn lukijat kertoivat, mitä oma isä merkitsee. Mitä piirteitä isässä arvostetaan ja rakastetaan eniten? Näin suomalaiset kehuivat isiään.

"Isäni on aina ollut minulle todella tärkeä. Ainoana lapsena olen viettänyt paljon aikaa vanhempieni kanssa, kaikesta voin puhua avoimesti sekä äidin että isän kanssa. Arvostan isääni todella paljon, sillä hänen omat lähtökohtansa ovat olleet karut. En voi ymmärtää, miten isästäni on voinut tulla maailman lempein, mukavin ja paras isä, kun hänen oma isänsä oli suoranainen hirviö, joka satutti perhettään vuosien ajan. Välillä minusta tuntuu, etten välttämättä tarvitsisi kaikkia tavaroita, joita isäni minulle ostaa esimerkiksi lahjaksi, mutta en sano mitään. Tiedän sen, että hän haluaa antaa minulle kaiken, mistä on itse jäänyt paitsi. Ja minäkin toivon, että hän saisi elää nyt ja aina onnellista elämää, sillä hän on kokenut niin paljon sellaisia asioita lapsuudessaan ja nuoruudessaan, joita harva joutuu kokemaan."

"Isi on mun sankari! Ainoa mies joka tulee aina tukemaan ja kannustamaan minua, eikä tule koskaan särkemään sydäntäni. Vaikka isäni on perus suomalainen ”örrimörri” joka ei avaudu tunteistaan, tai puhu ylipäätään mitään herkkää, tiedän silti ettei hän ikinä pettäisi tai tekisi minulle pahaa. Isi on ykkönen!"

"Isältä olen oppinut erittäin paljon. Hän on maanläheinen, käsillään työtä tekevä ihminen kuten minäkin. Muutenkin olen persoonaltani samanlainen kuin hän oli nuorempana. Isän kanssa on hyvä puhua lähes kaikesta maan ja taivaan välillä, ja hän kyllä neuvoo jos en jotain asiaa osaa. Pienestä saakka olen ollut ”isin tyttö” ja sellaisena pysynkin. Hänen ansiostaan minulla on jalat maassa elämän suhteen."

"Isäni oli turvani ja tukeni. Hän opetti minulle miten elämä pitää oikein elää. Hän oli esimerkki siitä millainen on aito, hieno herrasmies. Hän oli hyvin älykäs ja komea mies. Isäni esimerkin pohjalta kykenin valitsemaan itselleni hienon miehen puolisokseni, joka puolestaan on mahtava ja täydellinen isä lapsillemme. Kiitos isä!"

"Isäni on karski pohjalaismies, mutta uskomattoman hellä lasten kanssa. Parhaita muistojani lapsuudesta ovat isän kertomat tarinat omasta lapsuudestaan. Hän kuiskutteli korvaansa, kuinka kuuma peltotöitä tehdessä oli ollut, miten kotitilan lehmiä oli hoidettu, kuinka jänismetsällä oli vahdattu saalista yms. Tällaiset jutut tuntuivat kaupunkilaislapsesta ihmeellisiltä ja tarunomaisilta. Nukahdin aina kiltisti päiväunille isän tarinoiden jälkeen."

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja