Suomalaiset isät kertovat: Tässä suosikki isänpäivän ruoaksi!

Isänpäivää vietetään kerran vuodessa, joten on syytä tehdä asioita isän toiveiden mukaisesti. Makuja.fi selvitti, mitä suomalaiset isät haluavat tänä mahtavana päivänä syödä. Jos haluat pelata varman päälle, useimpien isien suosikkivaihtoehto vaikuttaisi olevan pihvi.

Makuja.fi tiedusteli eri-ikäisiltä suomalaisilta isiltä, mikä tekisi heidän isänpäivästään ikimuistoisen.

Haaveissa oli muun muassa kala-, kana- tai liharuokia, mutta useimpien isien suosikkivaihtoehtona oli kuitenkin pihvi joidenkin höysteiden kera. Turvallinen vaihtoehto siis isälle kokkaillessa on valmistaa aamupalaksi paahtoleipää ja munakasta, lounaaksi pihviä esimerkiksi salaatin tai muiden lisukkeiden kera sekä jälkiruuaksi täytekakkua.

Isät muistelevat, kuinka ovat itse vieneet aamupalan omalle isälleen vuoteeseen ja toivovatkin, että perinne jatkuu. Jo useita isänpäiviä viettäneet miehet arvostavat lasten lahjoja ja kortteja. Isät toivovatkin, että lapset näkevät vaivaa, vaikka lopputulos ei olisikaan ehkä parhaimmasta päästä.

Useat isät innostuivat, kun heidän suosikkiruokiaan tiedusteltiin. Tällaisia annostoivomuksia isät ehdottivat:

– Aamupalan ei tarvitse olla mitään ihmeellistä; kahvi, lasi tuoremehua ja pari voileipää. Jos aletaan hurjistella, niin ehkä myös paistettu muna. Päivälliseksi sopisi tämän hetken ikisuosikki: Intialainen ruoka, 29-vuotias yhden lapsen isä kertoo.

– Aamupalaksi haluaisin paahtoleipää ja kylmäsavulohta. Alkupalaksi bratwustia ja hapankaalia. Lounaaksi porolihalasagnea ja iltapalaksi vaikka kahvia ja korvapuustia, 57-vuotias viiden tyttären isä toivoo.

– Pitsakin riittää, mutta vaikkapa jonkinlainen salaattisysteemi pihvin tai jauhelihamurekkeen kanssa olisi oikein mukava. Jälkiruuaksi sitten vaikkapa täytekakkua, 67-vuotias kolmen lapsen isä kuvailee.

– Perinteisiä suomalaisia ruokia, liharuokia erityisesti, ei mitään mäkkärin roskaruokaa, 59-vuotias yhden lapsen isä sanoo.

– Itse ja sydämellä tehtyä. Ainahan on mukava saada aamupala. Kasvispainotteisella ruokavaliolla voisi maistua esimerkiksi kermainen värikäs keitto, itse leivottu leipä ja makea loppu jälkiruoan parissa. Tärkeintä olisi varmasti seura ja kiireettömyys, kahden nuorukaisen isäpuoli kertoo.

Suomalaiset isät arvostavat annoksissaan sitä, että ne ovat itse valmistettuja. Klassinen aamupala vuoteeseen on edelleen vanhempien suosiossa, joten muistakaa herätä ajoissa saadaksenne annokset kokoon ennen isän heräämistä. Tee päivästä erityinen valmistamalla isälle myös lounas ja jälkiruoka vaihtoehto.

Muista isää sunnuntaina 10. marraskuuta.

Teksti: Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat