Suomalaiset haaveilevat matkasta Thaimaahan – tänne kuitenkin päädytään

Tänä keväänä suomalaisia kiinnostavat eniten matkat Thaimaan Bangkokiin. Kaupunki on nyt suosituin matkakohde nettihakutilastoissa, kertoo nettimatkatoimisto Travellink.

Ero matkakohteiden nettihakujen ja todellisten ostettujen matkojen välillä on kuitenkin suuri. Travellink vertaili 20 miljoonaa matkahakua ja 100 000:tta netissä ostettua matkaa.

Suomalaiset hakevat nyt netistä matkoja eniten Bangkokiin, Lontooseen, Malagaan ja Barcelonaan. Myös USA:n New York ja Miami kiinnostavat tänä keväänä. Matkoja ostetaan eniten kuitenkin Euroopan kaupunkikohteisiin Tukholmaan, Lontooseen, Berliiniin ja Amsterdamiin. Ostetuimpien matkojen sijalla viisi on kestosuosikki Malaga ja sijalle kymmenen on kivunnut New York, jonne myydään matkoja kahdeksan kertaa edellisvuotta enemmän. 

– Euroopan pääkaupungit ovat tänäkin keväänä suosituimpia matkakohteita, mikä ei yllätä. Kaukomatkaa Thaimaaseen aletaan usein tutkia ja suunnitella varhaisessa vaiheessa, vaikka itse matka tehtäisiinkin myöhemmin. Ero haaveiden ja todellisuuden välillä johtuu myös käytettävissä olevasta ajasta ja rahasta. Vaikka kaukomatkalle kaivataan, Euroopan kohteisiin pääsee nopeammin ja virkistävän matkan voi tehdä muutamassa päivässä. Ja tietenkin pienemmällä matkakassalla, sanoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

TOP10 Haetuimmat matkakohteet (tammi-helmikuu 2015)

1. Bangkok

2. Lontoo

3. Malaga

4. Barcelona

5. New York

6. Berliini

7. Tukholma

8. Rooma

9. Amsterdam

TOP 10 Ostetut matkat (tammi-helmikuu 2015)

1. Tukholma

2. Lontoo

3. Berliini

4. Amsterdam

5. Malaga

6. Kööpenhamina

7. Munchen

8. Barcelona

9. Lissabon

10. New York

Lähde: Travellink

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja