Suomalaiset avautuivat: tässä maamme tylsimmät asiat!

Mikä onkaan suomalaisten mielestä kaikkein tylsin kaupunki, ravintolaketju, ruoka tai pukeutumistyyli? Entä mikä hymiö, jäätelö tai vapaapäivä tylsistyttää?

Suomalaisten tylsistyneisyyttä tutkittiin alkusyksystä laajasti markkinatutkimusyritys TNS Groupin toteuttamana. Osana Casumon Tuhoa Tylsyys -hanketta tehty tutkimus toteutettiin TNS Gallup Forum -tiedonkeruumenetelmällä, joka edustaa luotettavasti suomalaista aktiiviväestöä. Kohderyhmänä olivat 18–69-vuotiaat.

Tutkimustulokset painotettiin vastaamaan Suomen väestöä sukupuolen ja iän mukaan. Tutkimuksessa selvitettiin muun muassa tylsimpiä paikkoja, alueita, brändejä, ruokia sekä muita vapaa-aikaan liittyviä asioita.

Tylsistynein suomalainen on Kouvolassa asuva sinkkumies

Saatujen vastausten perusteella tyypillisin tylsistynyt suomalainen on 18–24-vuotias, Kouvolassa asuva sinkkumies. Hän on erittäin aktiivinen internetin käyttäjä ja omistaa kultakalan.

Tylsistynein suomalainen käyttää bussia ja pureskelee purkkaa kuunnellen mp3-soitinta. Marraskuussa maanantaisin kello kahdeksan hän asioi verotoimistossa rap-artistimaisiin vaatteisiin pukeutuneena.

Taloudellisesti hän lukeutuu pienituloisiin, alle 15 000 euroa vuodessa tienaaviin, jotka selviävät taloudellisesti tehden ostoksia varovaisesti.

Suomen tylsimmät asiat TOP 10 (suluissa 2. sija):

• Tylsin kaupunki: Kouvola 43% (Vantaa 39%)
• Tylsin kohde: Verovirasto 69% (Sairaala/Terveyskeskus & Taksikeskus 35%)
• Tylsin Pohjoismaa: Suomi 15% (Ruotsi 12%)
• Tylsin automerkki: Nissan & Skoda 29% (Opel 28%)
• Tylsin hotelliketju: Omenahotellit 35% (Cumulus 19%)
• Tylsin ravintolaketju: ABC-ravintolat 45% (McDonald’s 30%)
• Tylsin turistikohde Helsingissä: Kiasma 33% (Eduskuntatalo 26%)
• Tylsin ruoka: Avokadopasta 34% (Kinkkupizza & Hernekeitto 27%)
• Tylsin liikuntalaji: Golf 41% (Zumba 28%)
• Tylsin pukeutumistyyli: Räppäri 33% (Hipsteri 30%)

Lisäksi tylsimpänä rantalomakohteena pidettiin Bulgarian Aurinkorantaa, tylsimpinä lomakohteina Tallinnaa ja Osloa, tylsimpänä villieläimenä punkkia, tylsimpänä puuna pajua, tylsimpänä vapaapäivänä loppiaista, tylsimpänä päivän ajankohtana kello 14-16 väliä ja tylsimpänä matkapuhelinmerkkinä Motorolaa.

Eikä tässä vielä kaikki: tylsin hymiö oli ylös nostetut kädet, tylsimmät tietokonemerkit Lenovo ja Packard Bell, tylsin media sanomalehdet, tylsin jäätelö vanilja, tylsin hedelmä banaani ja tylsin sosiaalisen median kilpailumuoto "tykkää, jaa ja voita".

Lähde: Casumo

Lue myös:

    Uusimmat