Suomalaiset alkavat säästää

Suurin osa suomalaisista pitää nyt säästämistä kannattavampana ja esimerkiksi kestokulutustavaroiden ostamista vähemmän kannattavana kuin alkuvuonna. Huhtikuisen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien usko sekä oman että koko maan talouden myönteiseen kehitykseen on edelleen selvästi vahvempi kuin vuosi sitten, mutta hieman alhaisempi kuin maaliskuussa. Säästämisen suosio on noussut yhtäjaksoisesti marraskuusta asti ja kolmella prosenttiyksiköllä maaliskuusta.

Asunnonostoaikeet ovat hieman vähentyneet maaliskuusta, mutta korjaus- ja perusparannusaikeet ovat nousseet selvästi. Sisustamista suunnitellaan jotakuinkin yhtä monessa taloudessa kuin kuukausi sitten.

Lainanottamista pidetään yhtä edullisena kuin maaliskuussa (nyt 67,7 % vastaajista, maaliskuussa 65,4 % vastaajista), mutta kuitenkin selvästi epäedullisempana kuin vuoden alussa. Silti lainanottoaikeet ovat samalla tasolla kuin alkuvuonnakin (nyt 14 %, helmikuussa 14,1 % talouksista). Useimmiten lainalla hankitaan asunto-osakkeita ja kiinteää omaisuutta.

huhtikuu 2000 maaliskuu 2000 Asunnon korjaaminen 30,3 % 27,3 % Sisustaminen 44,6 % 44,5 % Asunnon osto 6,2 % 7,4 % Lainan ottaminen 14 % 15,9 %

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrissä haastateltiin huhtikuussa 1 608 Suomessa asuvaa henkilöä, jotka edustavat 15 - 74 -vuotiasta väestöä sukupuolen, asuinläänin ja äidinkielen suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja