NHL-superlupaus Kaapo Kakosta tuli tahtomattaan TPS:n karmean kaaoksen symboli – Sihvonen: "Brutaalia"

6:30
Videolla juttua Liigan puolivälieristä, joissa HPK lähetti TPS:n kesälomille.

Nimekkäitä pelaajia toistensa perään, rahaa palaa, mutta tulosta ei tule. Turun Palloseuran eli TPS:n kausi päättyi jälleen pettymykseen, kun Hämeenlinnan Pallokerho pudotti sen jatkosta Liigan puolivälierissä voitoin 4-1. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ei pidä TPS:n romahduksen syypäänä päävalmentaja Kalle Kaskista.

Sihvosen mukaan syyt tulevat ”ylempää”.

– Fakta on se, että turkulainen jääkiekko ei ole saanut sitten loistopäiviensä jatkuvaa organisaation myllerrystä kuntoon. Tämä lähtee toimistolta, kun edes ylenpalttiset resurssit eivät riitä, Sihvonen pohtii.

TPS:n johdossa on käynyt jos jonkinlainen kuhina. On tullut uusia toimitusjohtajia, on ravisteltu omistajaporrasta.

– Sitten on urheilutoimenjohtaja, joka linjaa heti uuden päävalmentajan Kalle Kaskisen alkumetreillä aivan eri tavalla peliä, mitä itse päävalmentaja haluaa, Sihvonen miettii ja viittaa TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäkeen.

– Sieltä ylhäältä tämä sekasotku lähtee.

– En heittäisi tätä määrääni enempää päävalmentaja Kaskisen niskaan. Hän on aivan tekemättömän paikan edessä, Sihvonen toteaa.

Sihvosen mukaan Kaskinen ei ole saanut kunnolla tukea ympäriltä. Esimerkkeinä Sihvonen mainitsee TPS:n apuvalmentajista Kimmo Rintasen sekä ”epämääräisessä asemassa” huojuvan Frederik Norrenan.

TPS:n urheilupuolen tekemisestä on puuttunut johdonmukaisuutta jo pitkän tovin ajan. Seura on tuottanut viime vuosien aikana taas yksittäisiä huippulupauksia, mutta itse kiekkotuotteen kärjessä kovat panostukset eivät ole näkyneet menestyksenä.

Tänä keväänä TPS:llä oli jälleen riveissään todellinen timantti, Kaapo Kakko, 18.

Ensi kesän NHL-draftissa ykkösvarauksen tittelistä taisteleva Kakko oli lopulta järkyttävän isossa roolissa, kun TPS taisteli hengestään puolivälierissä.

TPS:n peli, kaikessa sekavuudessaan, kulminoitui pisteeseen, jossa kaikki toiveet lepäsivät Kakon hartioilla.

– Kun kaaos valuu ylhäältä kaukalonpinnan tasolle, niin jäljelle ei jää oikein muuta kuin se, että odotetaan yhdeltä nuorukaiselta ihmetemppuja. Silloin voi sanoa, että kaikki on mennyt aika pieleen, kun katseet kohdistuvat enää yhteen 18-vuotiaaseen, joka arvatenkin ottaa ja lähtee nyt pois, Sihvonen sanoo ja jatkaa Kakkoon liittyen:

– Tuo symboloi koko tuota kaoottista tilannetta.

– Se on brutaalia. Toki, selvästi Kakko itse ei kavahtanut tuota asetelmaa. Hän nautti, kun hän oli kaiken keskellä ja hän oli se jäljellä oleva toivo. Hän vastasi ainoana huutoon. Ei tämä ole Kakon vika, Sihvonen painottaa.

Puolivälierissä TPS oli jatkuvasti vaikeuksissa HPK:n kanssa. Sihvosen mukaan jatkoon eteni täysin oikea joukkue.

– Onneksi kaiken keskellä on yksi ylivertainen tuomari, jolle turkulaisetkaan eivät mahda mitään. Peli. Se oli oikeudenmukainen ja se punnitsi tarkalla vaa’alla piskuisen HPK:n 1,7 miljoonalla jatkoon kolmen pilkku jonkun miljoonan edestä. Urheilu voitti suhmuroinnin, Sihvonen tiivisti. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja