TPS:n kausi päättyi todelliseen katastrofiin – HPK marssi välieriin

Hämeenlinnan Pallokerho kukisti TPS:n neljännen kerran, kun se voitti puolivälieräsarjan viidennen ottelun 3-2-lukemin Turussa.

Voittonsa myötä HPK eteni välieriin otteluvoitoin 4-1. TPS:n kausi sen sijaan päättyi tähän otteluun. HPK:n ratkaisijana toimi kapteeni Otto Paajanen, joka laukoi jatkoerässä Pallokerhon 3-2-voittomaalin.

Ottelu sai räjähtävän alun, kun Ilari Filppula vei TPS:n 1-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin turkulaisten tähtipuolustaja Ilkka Heikkinen taklasi suihkukomennuksen arvoisesti.

HPK nousi viiden minuutin ylivoimansa aikana 1-1-tasatilanteeseen, kun Janne Tavi onnistui maalinteossa.

TPS:n superlupauksella Kaapo Kakolla oli toisessa erässä huima mahdollisuus tehdä 2-1-johtomaali, kun 18-vuotias hyökkääjä pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Siinä hän kuitenkin epäonnistui.

Seuraavassa vaihdossa HPK:n Niclas Lucenius sen sijaan onnistui maalinteossa ja vei hämeenlinnalaiset 2-1-johtoon.

Kolmannessa erässä Kakko onnistui maalinteossa, kun hän laukoi tulisesti 2-2-tasoitusmaalin.

Ottelu eteni jatkoerään, jossa Paajanen laukoi 3-2-voittomaalin.