Suomalaisen Marin, 28, työnhakuilmoitus räjäytti somen – uusiseelantilaisten "työtarjoukset" äityivät asiattomiksi: "Ihmiset ovat ottaneet yhteyttä, että oletko kunnossa"

Mitä somessa oikein saa ja ei saa sanoa? Videolla asiantuntija vastaa.

Australialaisissa ja uusiseelantilaisissa medioissa on kohuttu suomalaisnaisen työnhakuilmoituksesta, joka kirvoitti sosiaalisessa mediassa asiattomia tarjouksia. Mari Vähänen, 28, sanoo, että hänestä on jutuissa maalattu väärä kuva.

Mari Vähänen on asunut Australiassa kaksi vuotta. Hänen viisuminsa oli umpeutumassa maaliskuun ensimmäisinä päivinä, minkä vuoksi Mari alkoi laatia hätävarasuunnitelmaa.

– Näytti siltä, etten tule saamaan jatkoviisumia, jolloin minun olisi pakko poistua maasta. Ajattelin, että kokeilen Uutta-Seelantia, koska en ole koskaan siellä ollut ja se on tuossa naapurissa, Mari kertoo MTV Uutisille.

Mari ajatteli kokeilla kepillä jäätä, josko Uudesta-Seelannista löytyisi töitä. Kävi ilmi, että todellakin löytyisi.

Suomalaisnaisen kasvonpiirteet sekoittivat maanviljelijöiden päät

Mari julkaisi työnhakuilmoituksensa suositulla Backpacker-sivustolla. Siellä ihmiset etsivät usein töitä omilla kasvoillaan, joten niin teki Marikin, joka on Australiassa työskennellyt maatiloilla ja lentokentällä.

Uusiseelantilainen henkilö vinkkasi Marille, että tämän kannattaisi julkaista työnhakuilmoitus myös NZ Farming -ryhmässä. Siellä suomalaisnaisen kauniit piirteet sekoittivat sosiaalisen median käyttäjät ja homma ”levisi aivan käsiin”.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Työnhakuilmoitus aiheutti sosiaalisessa mediassa valtavasti kiinnostusta. NZ Farming -ryhmässä julkaistu kuvallinen kirjoitus on kerännyt jo yli 3400 kommenttia. Osa ”työtarjouksista” on varsin tökeröitä.

– Töitä tarjolla fasaanitarhan pitäjältä. Paljon munia ruokittavana, kommentoi eräs mies.

– Pääset kyntämään muutakin kuin laidunlohkoja, vinkkaa toinen.

NZ Farming -ryhmän ylläpitäjä joutui pyytämään kommentoijia käyttäytymään asiallisesti.

Kommentit lähinnä naurattivat

Mari kertoo, että häntä kommentit lähinnä naurattivat.

– En saanut yhtään loukkaavaa kommenttia henkilökohtaiseen profiilini. Kaikki tökeröt kommentit olivat nettisivustolla, hän sanoo ja jatkaa.

– Minusta tuntuu, että ihmiset pahoittivat mielensä puolestani.

Netissä Maria sai tökeröiden kommenttien lisäksi osakseen puolustamista, mutta myös syytöksiä.

– Jotkut sanoivat, että itse kerjään huomiota.

Päätti jäädä Australiaan

Oikeitakin työtarjouksia tuli, mutta viestien vyöry aiheutti sen, ettei Marilla ollut aikaa tutustua kaikkiin mahdollisuuksiinsa. Marin puhelin kävi kuumana kaikista saapuvista viesteistä. Hänelle tarjottiin töitä ja apua kotiutumiseen sekä kehotettiin varovaisuuteen.

Lopulta Mari päätti olla matkustamatta Uuteen-Seelantiin. Syy ei kuitenkaan ollut asiattomissa työtarjouksissa vaan käänteessä viisumiasiassa. Perjantaina, kun Mari oli jo pakannut tavaransa valmiiksi lähtöä varten, hän sai ilmoituksen jatkoviisumista. Mari saa jäädä Australiaan, jossa on viimeiset kaksi vuotta elänyt, käynyt töissä ja maksanut laskunsa.

Someryöpytys ei kuitenkaan ole vaikuttanut halukkuuteen matkustaa Uuteen-Seelantiin. Australialaisviestimissä asia on käsitetty toisin ja Mari on esitetty järkyttyneenä tyttöpoloisena.

– Ihmiset ovat ottaneet yhteyttä, että oletko kunnossa, Mari kertoo.

Hän on – ja aikoo vielä joskus matkustaa Australian naapurimaahan.

– Ehdottomasti haluan käydä Uudessa-Seelannissa.

Osittaislähteet: Newshub, Pressform.info, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja