Suomalaiselta superlupaukselta säkenöivä debyytti Italiassa – komeat tilastot kertovat valmentajan luottamuksesta

7:24
MTV Urheilu tapasi koripallon suurlupauksen Awak Kuierin tammikuussa.

Ammattilaisuransa Italiassa käynnistänyt koripallolahjakkuus Awak Kuier esiintyi loistavasti kauden ensimmäisessä Serie A -ottelussaan Virtus Eirene Ragusan riveissä.

Viime kaudella naisten Korisliigassa vuoden parhaaksi pelaajaksi yleisöäänestyksessä valittu Kuier siirtyi kesällä lukiolaisjoukkue HBA-Märskystä ammattilaiseksi Italiaan vain 19-vuotiaana.

– Valmentaja on nähnyt minussa jotain jo aiemmin ja oli agenttiin yhteydessä. Jäi hyvät fiilikset ja päätin, että Ragusa on hyvä paikka mulle, Kuier kertoi kesällä Koripalloliiton tiedotteessa.

– He haluavat kehittää minua pitkällä aikajänteellä, ettei yhteistyö jää vain yhden kauden mittaiseksi. Kun omana tavoitteena on kehittyä mahdollisimman paljon, niin yhteinen sävel löytyi helposti.

Ensimmäisen sarjaottelun perusteella Kuier on oikeassa paikassa, kun suomalaisen edustama sisilialaisseura Virtus Ragusa voitti Empolin lauantaina niukasti 82–80.

Kuier keräsi sarjadebyytissään heti tupla-tuplan eli pääsi kaksinumeroisiin lukemiin niin pisteissä kuin levypalloissakin. Tilastoihin merkittiin kymmenen pistettä ja 12 levypalloa. Niiden lisäksi 194-senttinen Kuier sai toiseksi eniten peliaikaa omassa joukkueessaan, yhteensä lähes 29 minuuttia.

Palloa ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana koriin donkannut Kuier saapui Suomeen pienenä eteläsudanilaisen pakolaisperheen lapsena Egyptin Kairosta. Perhe asettui Kotkan Karhulaan, jossa Kuier löysi koripallon veljiensä innoittamana ja alkoi pelata Peli-Karhuissa.

Nyt Kuier opiskelee viimeistä vuotta lukiossa Mäkelänrinteen verkkokursseja ja luo uraa Ragusassa, Sisilian saaren kaakkoisosassa sijaitsevassa maakunnassa.

Kuier on aiemmin kertonut haaveilevansa pelaamisesta naisten NBA:ssa, johon ei ole suomalaispelaajia vielä toistaiseksi yltänyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja