Suomalaisautoilijoiden unelmointi vähentynyt – auto hankitaan tarpeeseen

Suomalaiset haaveilevat erityisesti matkailusta ja terveyden parantamisesta.

Unelmointi on vähentynyt suomalaisten autoilijoiden keskuudessa dramaattisesti, selviää Danske Finance Oy:n teettämästä tutkimuksesta.

Vaikka suomalaisten haaveilu on merkittävästi vähentynyt viime vuodesta, ovat autohaaveet pitäneet Autobarometrin mukaan tiukasti pintansa.

Autohaaveensa toteuttavat muita todennäköisemmin suurituloiset, lapsettomat parit, yli 65-vuotiaat sekä erityisesti miehet.

Ehdottomasti suurimmat esteet autohaaveiden toteuttamiselle olivat tutkimuksen mukaan rahan puute ja rahankäytön kohdistuminen muihin tarpeisiin.

Osaa vastaajista arvelutti myös epävakaa taloudellinen tilanne. 17 prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei autonhankinta ole ajankohtainen.

Suomalaisten kärkihaaveina ovat viimevuotiseen tapaan matkailu sekä terveyden ja hyvinvoinnin parantaminen, varallisuuden kasvattaminen ja kodin remontointi.

Auton hankinta on haavelistan viidentenä, parantaen viimevuotista sijoitustaan pykälällä.

Taloustutkimuksen tekemän Autobarometrin kohderyhmänä olivat 21-79-vuotiaat suomalaiset miehet ja naiset, jotka omistavat tai ovat omistaneet auton. Tutkimukseen vastasi 1 173 henkilöä.

Lähde: Danske Finance Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja