Suomalainen tähtikaksikko palaamassa – toisella vyöllä yli 100 NHL-ottelua

Teemu Kivihalme törmäsi tuomarin kanssa – poistui tuskaisena kaukalosta 1:29
Näin Teemu Kivihalme loukkaantui marraskuussa – poistui tuskaisena jäältä törmättyään tuomarin kanssa.

Teemu Kivihalme on ollut loukkaantuneena sivussa kolme kuukautta, Janne Kuokkanen ei ole puolestaan pelannut kuukauteen. Molemmat suomalaiskiekkoilijat ovat kuitenkin tällä erää palaamassa tositoimiin pian, Malmön päävalmentaja Tomas Kollar valottaa Expressenille.

Malmö-puolustaja Kivihalme loukkaantui Ruotsin pääsarjan SHL:n ottelussa Örebrota vastaan marraskuun alussa puristuttuaan taklaustilanteessa vastustajan ja laitaa vasten olleen erotuomarin väliin. Valmentaja Kollar ajatteli, että Kivihalme olisi telakalla vain parisen viikkoa, mutta vamma osoittautui pahemmaksi eikä suomalainen ole vieläkään palannut pelaamaan.

Malmö-hyökkääjä Kuokkanen puolestaan putosi riveistä tammikuun alkupuolella.

Molemmat suomalaistähdet ovat kuitenkin harjoitelleet joukkueen kanssa jo jonkin aikaa. Heidän kanssaan ei ole vain haluttu ottaa riskejä.

Pian kaksikko nähdään näillä näkymin jo tositoimissa. Heidän otaksutaan olevan valmiita SHL:n palatessa maajoukkuetauolta ensi viikon tiistaina 13. helmikuuta – Malmö pelaa tuolloin vieraissa Luulajaa vastaan. 

Malmö-valmentaja Kollar huomautti, ettei ole lääkäri ja ehkä hänen pitäisi varoa ennusteiden antamista, mutta "näyttää siltä, että he ovat valmiita tauon jälkeen".

– Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu, pelaajat voivat loukkaantua tulevalla harjoitusviikolla. Mutta niin voivat muutkin pelaajat. Suunnitelman mukaan molemmat ovat kuitenkin mukana tauon jälkeen, Kollar sanoi.

Kuokkasta huhuttu taas Sveitsiin

NHL:ssä urallaan 119 ottelua tahkonnut Kuokkanen viettää Sveitsissä pelaamansa viime sesongin jälkeen ensimmäistä kauttaan Ruotsissa ja Malmössä. Hän on mättänyt 32 SHL-otteluun 31 (11+20) tehopistettä ja pelannut tälläkin kaudella Suomen paidassa EHT-otteluita.

Muun muassa AHL:ssä urallaan kiekkoilleelle Kivihalmeelle kausi Ruotsissa on niin ikään ensimmäinen. Hän on sopinut seuran kanssa myös ensi kaudesta. 17 ottelua ovat tuottaneet 8 (4+4) pinnaa.

Malmön suomalaisedustukseen kuuluvat myös puolustaja Nuutti Viitasalo ja hyökkääjät Lauri Pajuniemi sekä Tomi Sallinen

Kuokkanen ja Pajuniemi ovat Expressenin mukaan suuntaamassa ensi kaudeksi Sveitsiin Lausanneen.

Lue myös:

    Uusimmat