Suomalainen Sisu-elokuva tahkosi heti rahaa Yhdysvalloissa – 5. tuottoisin ensi-iltanaan

Jalmari Helander paljastaa, millaista oli ohjata Samuel L. Jacksonia: "Jengi oli varpaillaan" 1:53
Jalmari Helander paljastaa, millaista oli ohjata Samuel L. Jacksonia: "Jengi oli varpaillaan"

Jalmari Helanderin käsikirjoittama ja ohjaama toimintaelokuva Sisu nousi ensi-iltanaan viidenneksi tuottoisimmaksi Yhdysvaltojen elokuvasaleissa.

Sisu sai maailmanensi-iltansa Toronton elokuvafestivaaleilla viime syksynä. Suomessa sen tuloa valkokankaille odotettiin tammikuulle asti, Yhdysvalloissa huhtikuulle. 

Jo etukäteen oli tiedossa, että elokuva saisi Yhdysvalloissa yhden laajimmista levityksistä, joita pohjoismaisella elokuvalla on koskaan maassa nähty. 

Menestys rapakon takana näyttää myös jatkuvan. Box Office Mojo -verkkosivuilta selviää, että se keräsi heti 28. huhtikuuta ensi-iltaan päästyään 1,4 miljoonaa dollaria. 

Edelle ylsivät Super Mario, Evil Dead Rise, Are You There God? It’s Me, Margaret sekä Star Wars: Episode VI – Return of The Jedi

Aiemmin Deadline kirjoitti, että Sisulla olisi mahdollisuus saavuttaa Yhdysvalloissa jopa kymmenen miljoonan dollarin lipputulot. Jo nyt menestys on todella mittavaa ulkomaiseksi, tekstitetyksi ja maassa alle 17-vuotiailta katsojilta kielletyksi elokuvaksi.

Elokuvaa esitetään Yhdysvalloissa yli tuhannessa salissa.

Kansainvälisesti palkittu

Sisu sijoittuu Lapin sotaan ja seuraa takaa-ajoa, jossa kohtaavat ”kultasuoneen” osunut Aatami Korpi ja häntä jahtaava natsipartio.

Elokuvan on tuottanut Freezing Pointin Petri Jokiranta. Pääosissa nähdään Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo ja Onni Tommila.

Levittäjänä Suomessa on toiminut Nordisk Film ja Yhdysvalloissa Lionsgate, mutta levitysoikeudet on myyty koko maailmaan.

Elokuva voitti lukuisia palkintoja eri kategorioissa Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime vuonna. 


Lue myös:

    Uusimmat