Suomalainen sähköautoyritys haluaa valloittaa Euroopan - tavoitteena täydellinen kaupunkiauto

Monelta on saattanut jäädä huomaamatta, että Suomessa kehitellään parhaillaan uutta, kevyttä L7e-luokan sähköautoa, jonka on tarkoitus vallata Euroopan ruuhkaiset pääkaupungit ensi vuonna.

Projekti alkoi vuonna 2011. Sen parissa työskentelee tällä hetkellä kymmenkunta ihmistä. Autosta on olemassa jo valmis tuotantoversio, joka on hyväksytty tieliikennekäyttöön kaikissa Euroopan maissa. Auto kulkee nimellä Snuger Variant 3 model B. Tähtäimessä ovat etenkin Euroopan ruuhkaiset pääkaupungit, joissa pieni sähköauto on oiva peli lyhyiden matkojen taittamiseen.

Snuger on alle 3-metrinen ajoneuvo, joka muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi mopoautoa. Muovisista mopoautoista poiketen, ulkopaneelit ovat peltiä ja niiden alta löytyy 10 kW tuottava sähkömoottori. Huippunopeudeksi valmistaja ilmoittaa 100 km/h ja toimintamatkaksi 180–200 km. Täyteen lataaminen kestää tavallisesti pistorasiasta 6-8 tuntia, joten auton saa helposti ladattua yön aikana. Omapainoksi ilmoitetaan akkujen kanssa 549 kiloa.

Snugerin kunnianhimoinen tavoite on kasvaa tunnetuksi sähköautovalmistajaksi Euroopassa. Yritys haluaa aloittaa myynnin Euroopan suurissa pääkaupungeissa vuonna 2016. Autot kokoonpannaan Vantaalla. Model B:n hinnat alkavat 22978 eurosta.

Auto on pysynyt visusti medialta piilossa, vaikkakin se on ollut esillä jo muun muassa hiljattain järjestetyssä sähköautoilun PopUp-tapahtumassa. Tällä hetkellä yritys hakee projektilleen sijoittajia.

Lue myös:

    Uusimmat