Suomalainen perinneherkku sai kansainvälisen palkinnon

Hämeenlinnalaisen yrityksen perinneherkku Patakukkonen on menestynyt arvostetussa maailmanlaajuisessa muotoilukilpailussa.

Tuotteen muotoilu ja pakkaussuunnittelu sijoittui kolmanneksi Pentawards 2012 –kilpailun elintarvikepakkausten kilpailusarjassa. Kyseessä on jo toinen Patakukkosen saama merkittävä kansainvälinen palkinto. Keväällä 2012 tuotteen muotoilu ja pakkaussuunnittelu sijoittui kolmanneksi European Design Awards 2012 –kilpailun elintarvike- ja juomapakkausten kilpailusarjassa.

Pääosa tuotteen kehitystyöstä on tehty Patakukkonen Oy:n omistajan Kai Metsävuoren kotikeittiössä. Pakkauksen muotoilusta ja kehitystyöstä vastasi helsinkiläinen muotoilutoimisto Packlab.

Mikä ihmeen Patakukkonen?

Patakukkosessa on pieni pata ja sen kantena luomuruiskuori, jonka alla on haudutettu Suomen luonnon parhaita antimia. Tällä hetkellä tuotetta on tarjolla kolmena makuvaihtoehtona: muikku, kirjolohi ja kasvis. Hämeenlinnalainen Kai Metsänvuori halusi tuoda lapsuutensa perinneherkun kotikeittiöistä kaikkien saataville nykyaikaisessa muodossa. Vanhoista perinteistä muistuttavat kuitenkin esimerkiksi pakkauksessa käytetyt valokuvat Metsänvuorten sukualbumista.

Tuote valmistetaan käsityönä hämeenlinnalaisessa leipomossa ja sitä on ollut tarjolla kesän ajan Hämeenlinnan ja Lahden seudun kahviloissa. Syksyn aikana Patakukkonen on tulossa myyntiin Etelä-Suomen vähittäiskauppoihin. Yrittäjä Kai Metsänvuori haluaa saada tuotteen myyntiin myös laajemmin Suomessa ja uskoo sillä olevan mahdollisuuksia menestykseen myös kansainvälisillä markkinoilla.

– Tuotteessa yhdistyvät suomalainen ruokaperinne, innovatiivinen paikallinen kehitystyö sekä kansainvälisen tason muotoilu, tiivistää Metsänvuori.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja