Suomalainen korukeksintö sai inspiraationsa naisen alapäästä – "ei tarvetta lähteä penisrintamalle"

8:10

Kuukuppivalmistajana tunnettu Lunette-yhtiö valmistaa vulvakoruja tasa-arvon nimissä. Korun ostamalla tukee myös ihmisoikeustyötä.

Katso keskustelu naisen orgasmista yllä olevalta videolta!

Sateenkaaren väreissä leiskuva, origamimainen koru ei ehkä ensi silmäyksellä näytä vulvalta – sitä sen on kuitenkin tarkoitus muistuttaa.

– Tuntuu, että tämä on vähän semmoinen musteläikkätesti, jossa jokainen näkee omia juttujaan. Meidän näkemyksemme mukaan korussa on vulva taustalla, kertoo Lunetten toimitusjohtaja Heli Kurjanen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Yhtiö on valmistanut turkooseja vaginakorvakoruja jo jonkin aikaa. Alun perin idea koruihin lähti printtipaidasta, johon on kirjailtu vaginaorigami.

– Ajattelimme, että korukin olisi mahtava. On aika suuri statement kulkea koru korvissa tai kaulassa julkisella paikalla.

Korun on suunnitellut Lunetten graafikko Jenny Alhonen. Korut on valmistettu Suomessa kotimaisesta koivuvanerista. Koruosat ovat ruostumatonta kirurgin terästä.

Sateenkaariväreillä tuetaan Pride-tapahtumaa 

Sateenkaaren sävyihin koru puettiin ihmisoikeuksien nimissä.

Lunetessa mietittiin, miten he voisivat tuoda Pride-tapahtumalle näkyvyyttä oheistuotteissaan. Pride on ihmisoikeustapahtuma, jonka symbolina toimii sateenkaarilippu.

Koruilla on tarkoitus viestiä tasa-arvoa sukupuolen ja eri seksuaalivähemmistöjen välillä.

Sateenkaaren värisillä vulvakoruilla tukee ihmisoikeuksia myös rahallisesti. Jokaisesta korusta lahjoitetaan viisi euroa ihmisoikeusjärjestö Setalle.

Tarkoitus saada ajattelemaan sukupuolen moninaisuutta

Vaginakoruilla Lunette haluaa herätellä ihmisiä ajattelemaan sukupuolen moninaisuutta.

– Sukupuolen moninaisuus on asia, josta on tärkeä puhua. Siihen pitää myös yhdistää kuukautiset. Ne eivät ole pelkästään tyttöjen ja naisten juttu, vaan koskettavat koko yhteiskuntaa, Kurjanen sanoo.

Sukupuolen moninaisuuden voisi kuvitella liittyvän myös miehuuteen. Onko Lunette tekemässä tulevaisuudessa myös peniskoruja?

– Tuotteemme eivät liity niinkään sukupuoleen kuin vulvaan ja vaginaan. Se on se meidän juttu. Meillä ei ole toistaiseksi tarvetta lähteä penisrintamalle, Kurjanen toteaa naurahtaen.

Hän muistuttaa, että vulvakoruja voivat käyttää kaikki sukupuoleen katsomatta.

– Meidän tiimimme miehet kyllä innoissaan käyttävät tätä kaulakorua.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja