Mainos

Suomalainen hukkui pelastaessaan toista base-hyppääjää – "Hän oli elämää rakastava ihminen"

Yhdysvaltain Kaliforniassa tapahtuneessa onnettomuudessa kuollut suomalainen oli pitkäaikainen lajin harrastaja, kertoo Finnish BASE Association ry.

Harrastajayhdistyksestä kerrotaan, että viikko sitten tapahtuneessa onnettomuudessa epäillään menehtyneen kaksi ihmistä, joista toinen oli suomalainen Rami Kajala.

Tämänhetkisten tietojen mukaan hyppääjät olivat hyppäämässä Montereyssa Kaliforniassa meren rannalla olevalta Bixby Bridge -sillalta klo 7.30 aamulla paikallista aikaa.

Finnish BASE Association ryn mukaan toinen hyppääjä joutui veden varaan onnistuneen hypyn jälkeen. Laskeuduttuaan itsekin onnistuneesti Kajala meni auttamaan toista hyppääjää pois vedestä.

Voimakkaan merenkäynnin vuoksi kumpikaan hyppääjistä ei päässyt vedestä pois. Molempien epäillään menehtyneen.

FBA ry:n puheenjohtaja Anna-Maria Pekkasen mukaan Kajala oli erittäin kokenut hyppääjä. Hän oli hypännyt 13 vuoden aikana lähes 3000 BASE-hyppyä ympäri maailmaa ja oli yleisesti tunnettu erittäin taitavana ja harkitsevana hyppääjänä.

– Hän oli todella solidaarinen ja ystävällinen henkilö. Sellainen elämää rakastava ihminen, kuten moni base-hyppyjä harrastava on. Hyväsydäminen, kokenut hyppääjä, joka myös teki base-hyppyyn tarkoitettuja pukuja. Tämä oli siis täysin hänen elämäntapansa.

Harrastajat ovat olleet toistensa tukena siitä lähtien kun tieto ystävän kuolemasta tuli. 

– Kaikki lajin harrastajat tietävät kyllä riskit, mutta kova uutinen tämä on ollut, Pekkanen kertoo.

Naisen katoaminen tallentui ilmeisesti suomalaishyppääjän kypäräkameraan. Kadonneita yritetään löytää aluetta tutkivien lentokoneiden ja sukeltajien avulla. 

Kajalalla oli paljon ystäviä suomalaisen hyppy-yhteisön lisäksi myös ulkomailla.

Finnish BASE Association ry haluaa välittää syvimmät osanottonsa Kajalan perheelle ja omaisille sekä ystäville.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.