Suolaa ja sokeria – siivoukseen, kiitos!

Suola ja sokeri ovat keittiön vakiovarusteita, jotka käyvät myös puhdistusaineista. Katso, miten niitä voi hyödyntää.

Kokeile suosittuja mausteita näihin pulmiin:

Sokerilla jynssäät pinttymät

Sokeripala on hyvä apu pohjaan palaneiden kattiloiden puhdistamisessa. Kostuta sokeripalaa ja hankaa sillä kattilaa. Pese sitten normaaliin tapaan. Jos kyseessä on valurautakattila, voit sivellä sen lopuksi kevyesti öljyllä.

Myös pinttynyt liesi puhdistuu sokeripalan avulla. Kostuta sokeripalaa ja hankaa, kunnes liesi kiiltää. Pyyhi lopuksi kostella rätillä.

Suola on monikäyttöinen puhdistusaine

Tummuneet hopeat puhdistuvat, kun laitat kattilaan haaleaa vettä, alumiinifoliota ja kourallisen ruokasuolaa. Käytä haaleaa vettä vain niin paljon, että esineet juuri ja juuri peittyvät. Anna sitten vaikuttaa niin kauan, että tummentumat häviävät.

Suola on myös klassinen punaviinitahran puhdistaja. Kaada tuoreen tahran päälle reilusti suolaa ja anna sen rauhassa imeä tahra itseensä. Kaavi suola pois ja pese kangas normaaliin tapaan.

Tunkkainen jääkaappi raikastuu, kun laitat kippoon etikkaa ja kaadat joukkoon suolaa. Aseta seos jääkaappiin ilman kantta ja anna vaikuttaa yön yli.

Kokeile suolan-etikkaseosta myös kylpyammeen ja pesualtaan puhdistamiseen. Hankaa huolellisesti ja huuhtele lopuksi. Saman vaikutuksen saat aikaan myös halkaistulla sitruunalla.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat