Suklainen perunaleivos

  • 2 soseutuvaa perunaa
  • 175 g kaurakeksejä
  • 100 g tummaa suklaata
  • noin 75 g mantelijauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl punssia, konjakkia tai likööriä
  • 2 valkuaista
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi.
  • 2. Hienonna kaurakeksit pieniksi muruiksi.
  • 3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  • 4. Muhenna lämpimät perunat ja sekoita joukkoon pehmeä suklaa.
  • 5. Lisää mantelijauhe, sokeri ja punssi.
  • 6. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne seokseen.
  • 7. Pyörittele taikinasta pieniä leivoksia ja kierittele ne tummassa kaakaojauheessa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat