- 2 soseutuvaa perunaa
- 175 g kaurakeksejä
- 100 g tummaa suklaata
- noin 75 g mantelijauhetta
- 1 dl sokeria
- 3 rkl punssia, konjakkia tai likööriä
- 2 valkuaista
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi.
- 2. Hienonna kaurakeksit pieniksi muruiksi.
- 3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- 4. Muhenna lämpimät perunat ja sekoita joukkoon pehmeä suklaa.
- 5. Lisää mantelijauhe, sokeri ja punssi.
- 6. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne seokseen.
- 7. Pyörittele taikinasta pieniä leivoksia ja kierittele ne tummassa kaakaojauheessa.
- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg