Suklaamousse ja helppo suklaakuorrutus 17.9.2001

Toim. Kati Nappa

Fazer täyttää tänään 110 vuotta. Juhlan kunniaksi vieraina neljännen polven fazerilainen laatuasiantuntija Majlen Fazer ja kondittorimestari Mika Parviainen

Suklaamousse

(4-6 annosta)

160 g Fazerin Premium-suklaata
3 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 liivatelehti
tilkka armanjakkia tms

1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
2. Kaada kattilaan vähän vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Varaa kattilaan sopiva kulho.
3. Riko muna kulhoon ja vatkaa sitä vesihauteessa. Lisää liivate ja hienonnettu suklaa. Mausta armanjakilla tms.
4. Sekoita tasaiseksi ja nosta kulho pois vesihauteesta ja anna jäähtyä hetki. Lisää sekaan vaahdotettu kerma.
5. Annostele silikoni- tai muihin annosvuokiin tai laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
6. Tarjoa jälkiruuaksi lautaselle kumottuna tai suoraan laseista sellaisenaan esim. suklaarouheella ja mintunoksalla koristeltuna tai tarjoa lisänä marjoja, hedelmiä, suklaa- tai hedelmätorttua.

Helppo suklaakuorrutus

200 g Fazerin Premium-suklaata
1 3/4 dl kuohukermaa
1. Kiehauta kerma ja lisää kuuman kerman joukkoon hienoksi hakattu suklaa tasaiseksi sekoittaen.
2. Kaada suklaakuorrutus suklaa- tai muun KYLMÄN kakun päälle. Levitä lastalla tai kallistele kakkua, jotta kuorrutus valuu myös reunoille.
3. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Lue myös:

    Uusimmat