Sujuvampi seuraava viikko? Sunnuntai-iltojen tärkeä rutiini auttaa menestymään

Vaikka kuinka tekisi mieli ottaa rauhallisen viikonlopun jälkeen entistä rauhallisemmin, kannattaa ottaa rutiiniksi yksi asia, joka takaa sen, että seuraava viikko sujuu tuotteliaasti.

Suurin osa ihmisistä viettää sunnuntai-iltansa televisiota katsellen, rentoutuen ja yrittäen olla ajattelematta seuraavan viikon tuomia haasteita. Tätä rutiinia kannattaa kuitenkin hieman muuttaa.

Etsi rauhallinen, hiljainen huone tai nurkkaus, ja tee lista kaikista niistä asioista, joita olet sysännyt myöhemmin tehtäväksi. Merkkaa listaamistasi asioista kaksi tai kolme tärkeintä, ja päätä hoitavasi ne tulevalla viikolla.

Se saattaa kuulostaa helpolta, mutta ei välttämättä sitä ole. Jos kuitenkin vannot hoitavasi kolme asiaa tehtävälistaltasi seuraavalla viikolla, auttaa se sinua monella tavalla.

Saat selkeyttä

Joskus on vaikea muistaa asioita, joita pitäisi tehdä. Päivittäisiä rutiinihommia tehdessä suuremmat tavoitteet unohtuvat. Vasta kun ehtii hengähtää muutaman päivän tai edes muutaman tunnin ajan, muistaa asiat, jotka piti tehdä jo eilen.

Viikonlopun loppupuoli on täydellinen hetki kartoittaa, mitkä hommat ovat jääneet tekemättä ja hyökätä niiden tehtävien kimppuun, joita olet vältellyt. Aivosi ovat rentoutuneet, ja pystyt ajattelemaan selkeästi tehtäviä asioita.

Se pakottaa kohtaamaan pelot

On houkuttelevaa siirtää tehtäviä jonnekin tulevaisuuteen. Jos tekisit tehtävälistan perjantaina, saattaisit ajatella, että teet kyllä kaiken seuraavalla viikolla, ja unohtaa sitten koko asian.

Kaikkien näiden asioiden lisäksi, rituaali tekee vahvemmaksi ja rentouttaa. Se toimii niin koulutehtäviin, arkiaskareisiin, työhön liittyviin asioihin, ja mihin tahansa muuhunkin, mitä olet siirtänyt myöhemmin tehtäväksi.

Kun teet listan niin asioista, joita haluat saada tehdyksi, kuin asioista, joita et haluaisi tehdä, mutta jotka kuitenkin pitää tehdä, olet pakotettu hyväksymään ne hommat, joita olet vältellyt. Kun kohtaat haasteet sunnuntai-iltana, saat voimaa ajatuksesta, että sinulla on kokonainen viikko yltää tavoitteisiisi.

Se auttaa sinua asettamaan asiat tärkeysjärjestykseen

Kun olet tehnyt asian kaikista hoidettavista asioista, valitse kaksi tai kolme tärkeintä niistä hoidettavaksi tulevalle viikolle. Näin lista tuntuu mahdolliselta, ja pystyt hoitamaan sen menestyksekkäästi. Se myös pakottaa sinut ymmärtämään, ettet voi tehdä kaikkea heti.

Se pitää sinut vastuussa

Kun kirjoitat listasi uudelleen joka sunnuntai-ilta, pysyt jatkuvasti kärryillä siitä, oletko todella tehnyt kaiken, mitä piti. Joudut kohtaamaan toistuvasti hoidettavat asiat, joten niiden siirtäminen tulevaisuuteen tai niiden välttely kokonaan, ei onnistu. Jos teet listan aina kumppanisi kanssa, te molemmat pysytte kärryillä tehtävistä asioista.

Lue myös:

    Uusimmat