Sugar dating -sivuston perustaja tarjoaa abortteja: "Jos lainsäätäjät eivät astu auttamaan näitä epätoivoisia naisia, sitten minä teen niin"

1:57
Alabamaan säädettiin tiukka aborttilaki

Suositun "sokerideittisivuston" perustaja haluaa nyt auttaa naisia.

Suositun sugar daddy -nettisivuston perustaja Brandon Wade haluaa nyt auttaa naisia.

Sugar datingissa eli niin sanotussa sokerideittailussa "sokeri-isukki", sugar daddy, tai "sokeriemo", sugar mama, maksaa seuralaiselleen huomiosta esimerkiksi tuotelahjoilla tai hoitamalla tämän elämiseen liittyviä kuluja.

Nyt menestyneen sokerisivuston perustanut Brandon on kääntänyt katseensa politiikkaan ja tiukentuneisiin aborttisäädöksiin, joita useat osavaltiot joko ovat jo ottaneet käyttöön tai harkitsevat Yhdysvalloissa, kertoo Independent.

Haluaa maksaa abortin ja matkakulut

Brandon haluaa maksaa sekä abortin että matkakulut naisille, jotka eivät osavaltionsa rajoitteiden vuoksi kykene tekemään aborttia. Mies on yhdessä naisystävänsä Zoe Glazen kanssa perustamassa hyväntekeväisyysjärjestöä, joka auttaa naisia, joilta "osavaltio on vienyt oikeuden tehdä päätöksiä omasta kehostaan".

– Tarjoamme mahdollisuutta matkustaa toiseen osavaltioon ja kunnon terveydenhuollon pariin naisille ja perheille, joilla ei ole varaa tehdä sitä itse, Brandon kuvailee ja lisää, että haluaa myös tarjota naisille mahdollisuuden oikeuteen tehdä valintoja.

– Jos lainsäätäjät eivät astu auttamaan näitä epätoivoisia naisia, sitten minä teen niin.

Brandon ja Zoe. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Alabamassa aborttia ei enää saa tehdä, kun sikiöllä on syke

Brandonin naisystävä on kotoisin Alabamasta, joka juuri kielsi abortit kaikissa tapauksissa – myös raiskauksen ja insestin kokeneilta naisilta. Aborttia ei enää saa tehdä, kun sikiöllä on syke. Syke voi kuitenkin olla havaittavissa jo kauan ennen kuin nainen tietää itse olevansa raskaana.

– Naisystäväni Zoe ja hänen siskonsa Camille, kummatkin Alabaman Gadsdenistä, itkivät tuona päivänä (kun laki hyväksyttiin). Ja niin itkivät miljoonat muutkin naiset ympäri maailmaa, Brandon sanoo.

Brandonin mukaan esimerkiksi Alabaman aborttilaki on kuin suunniteltu satuttamaan heikoimpia ja köyhimpiä. Mies lahjoittaa aluksi hyväntekeväisyyteen maksimissaan miljoonan ja auttaa sitten itse keräämään lisää rahaa naisten auttamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja