Stylisti Vesa Silver: Näin monet kengät nainen todella tarvitsee

Kliseisesti sanotaan, että suurin osa naisista rakastaa erilaisia kenkiä. Myös AVAn kyselyssä selvisi, että valtaosa vastaajista omistaa peräti 10–20 paria kenkiä, mutta kuinka monta kenkäparia jokaisen kaapeista olisi hyvä löytyä?

AVA kysyi stylisti ja muotibloggaaja Vesa Silveriltä, kuinka monta paria kenkiä suomalainen nainen tai mies todella tarvitsee. Muodin ammattilainen painotti sitä, että kenkiä on hyvä olla useampi pari – ei siis syytä huoleen kenkäfanit!

Kengät joka säälle – ja joka tilaisuuteen

Sääolosuhteet ja arki- tai juhlatilanteet asettavat suomalaisten kenkävalikoimille omat vaatimuksensa. Tästä syystä on hyvä, että valinnanvaraa kenkien kohdalla löytyy.

– Suomalaisella naisella pitäisi olla monet kengät! Mielestäni jokaiselta pitäisi löytyä sellaiset vakiokengät, että löytyy valinnanvaraa arkeen ja juhlaan, Silver kertoo.

– Miestenkin on hyvä pitää mielessä, että olisi hyvä olla hyvät kengät sekä arkeen että juhlaan, jotta löytyy sitä monipuolisuutta, Silver toteaa.

Monilla naisilla on yhdet turvalliset korkokengät, jotka vedetään jalkaan aina tärkeän tilaisuuden koittaessa. Silverin mielestä on hyvä asia, että kaapista löytyy myös varma kenkävalinta juhliin.

– Mielestäni kaapista on hyvä löytyä yhdet mustat korkokengät. Kannattaa myös muistaa, että esimerkiksi laukulla ja huivilla voi piristää lookia, eikä niiden tarvitse todellakaan olla samanväriset kuin kengät, Silver vinkkaa.

– Vinkkini on, että älä sovita liikaa kenkiä ja asusteita yhteen, Silver toteaa.

Myös käytännöllisyys on toki otettava huomioon kenkien hankinnassa. Jokaisen kaapista on syytä löytyä ainakin yhdet urheilullisemmat kengät.

– Myös hieman sporttisempien kenkien on hyvä löytyä vaatekaapista, Silver painottaa.

Asiantuntijan vinkit kenkäostoksille

Muodin ammattilainen kehottaa kenkien määrän sijaan kiinnittämään huomiota siihen, että minkä laatuisia kengät ovat. Vaikka yksittäinen kenkäpari kustantaisi hieman suunniteltua enemmän, heijastuu hinta usein laatuun.

– Kenkäostoksilla kannattaa satsata laatuun. Vähän kalliimmatkin kengät tulevat maksamaan itsensä takaisin, Silver kertoo.

Sen sijaan, että hieman kuluneet kengät hylättäisiin kaappien perukoille, kehottaa Silver huoltamaan kenkiä säännöllisesti.

– Kannattaa myös muistaa se, että kenkiä niitä on helppo huoltaa ja huoltamiseen kannattaa todella panostaa. Vaikka kengät olisivat todella huonossa kunnossa, niin ne kannattaa viedä suutarille, sillä suutarit tekevät ihmeitä! Silver vinkkaa.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja