Stockmannin Herkku avaa ovensa keskiviikkona S-ryhmän alaisena – kumpikin etukortti käy kassalla

2:02

Stockmannin Herkku-ruokakaupat siirtyvät huomenna S-ryhmälle. 27 miljoonan euron kauppahintaan sisältyi Stockmann Herkun koko liiketoiminta sekä henkilöstö Suomessa.

Huomisesta lähtien asiakkaat voivat käyttää Herkun kassalla joko S-ryhmän bonuskorttia tai Stockmannin kanta-asiakaskorttia.

HOK-elannon tuoreen toimitusjohtajan Veli-Matti Liimataisen mukaan muutos ei juurikaan näy muutoin asiakkaille. 

– Lähdemme siitä, että pidämme valikoiman alkuvaiheessa täysin ennallaan. Teemme hintatasoon jonkin verran muutoksia. Teemme muutoksia reilun sadan tuotteen hintaan, joiden hintatasosta olemme saaneet palautetta.

Stockmannin Herkussa kiertävänä myyjänä työskentelevän Noora Waseniuksen mukaan muutos on otettu työntekijöiden keskuudessa hyvin vastaan. 

– Tosi hyvillä mielin tähän on suhtauduttu. HOK-Elannolla on hyvää tietoa ja taitoa siitä, miten kaupanteko sujuu. Sen kun yhdistää meidän palvelun kanssa, niin mä uskon, että tästä tulee todella hyvä kokonaisuus. 

Suunnitteilla myös uusia kiinteistökauppoja 

Stockmann kertoi tänään suunnittelevansa myös Helsingin keskustassa sijaitsevan Kirjatalo-kiinteistön myymistä. 

Yhtiö perustelee Akateemisesta kirjakaupasta tunnetun kiinteistön myyntipohdintoja sillä, ettei se enää harjoita kiinteistössä omaa liiketoimintaansa. Stockmannia seuraavat analyytikot ovat arvioineet kaupan hinnaksi jopa 100 miljoonaa euroa.

Stockmannin kiinteistöliiketoiminnanjohtaja Björn Teirin mukaan aktiivinen potentiaalisten ostajien kontaktoiminen aloitetaan ensi maanantaina.

– Olen ollut firman palveluksessa marraskuusta 2014 saakka. Siitä asti kiinteistöstä on tullut tasaisesti kyselyitä. Uskon, että tällainen arvokiinteistö herättää mielenkiintoa.

Stockman sai marraskuussa pankeilta uutta lainaa 650 miljoonaa euroa. Sen keskeisenä vakuutena ovat Helsingin keskustan tavaratalo ja Kirjatalo. Stockmann selvittää parhaillaan myös Pietarissa sijaitsevan kauppakeskuksen myyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja