STM: Suomalaisiin puhelinoperaattoreihin lähetetään tekstiviesti koronaepidemian vaikeutumisesta – tämä on viestin sisältö

26:08
Tilanne tiukkeni viime viikolla: Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen uusia rajoituksia, pääkaupunkiseudulla kovat keinot käyttöön

Suomessa toimivien puhelinoperaattorien liittymiin lähetetään tekstiviestillä tietoa koronaepidemian vaikeutumisesta sekä alueellisista suosituksista ja rajoituksista, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Viestien lähetys aloitetaan tänään.

Viesteissä ihmisiä kehotetaan noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia, jotta koronaviruksen leviämistä saataisiin hillittyä. STM on koonnut alueelliset ohjeistukset sairaanhoitopiirien verkkosivuilta.Viestit lähetetään suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi. STM on sopinut viestien lähettämisestä puhelinoperaattoreiden ja Hätäkeskuslaitoksen kanssa.

Koronatekstiviesti lähetetty kaksi kertaa aiemmin

Vielä maanantaina STM ei ollut tehnyt päätöstä tekstiviestin lähettämisestä, kertoi STT:lle silloin ministeriön viestintäjohtaja Vivikka Richt. Richt sanoi maanantaina, että ministeriö pohtii viestinnän kokonaisuutta, ja mahdollisuus tekstiviestin lähettämiseen on vain yksi osa tätä kokonaisuutta. Hänen mukaansa ministeriö seuraa tilannetta eri viestintätoimien käytöstä päivittäin.Richtin mukaan viestintää tehdään vahvasti valtakunnallisesti ja paikallisesti: kunnat viestivät omille asukkailleen ja sairaanhoitopiirit isommille alueille.

Iltalehti kertoi viikonloppuna, että ministeriössä oli valmisteltu koronatilanteen nopean huonontumisen vuoksi tekstiviestin lähettämistä kaikkiin suomalaisiin kännykkäliittymiin. Valtiovalta on käyttänyt tekstiviestimahdollisuutta koronakriisin aikana kaksi kertaa aiemmin: Uudenmaan sulkemisen yhteydessä ja silloin, kun suomalaisia oli yhä huomattava määrä ulkomailla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja