Stanley Cup on nähnyt kaiken – Esa Tikkasen joukkuekaveri Mark Messier vei pokaalin strippiklubille: "Tuli mietittyä, että mitä taas oli tehnyt"

Esa Tikkanen palasi NHL:stä Suomeen – miksi valitsi Jokerit, eikä HIFK:ta? 1:53
Tulosruutu kertoi Esa Tikkasen paluusta Suomeen.

Tampa Bay Lightningin pelaajat ovat päässeet juhlimaan Stanley Cupin kanssa tänä kesänä, ja mielikuvitustakin on käytetty. Ollaan sitä osattu ennenkin. Viisinkertainen voittaja Esa Tikkanen muisteli Stanley Cupin voittojuhlia MTV Urheilulle. 

Tampa Bay Lightningin jakamalla videolla näkyy, kun hyökkääjä Mathieu Joseph mättää haarukalla ruokamössöä suuhunsa Stanley Cupista. 

Ällöttävää vai ei, sen päättää jokainen mielessään. 

Kanadan kenraalikuvernööri Frederick Stanleyn lahjoittama pokaali ja sen kopiot ovat nähneet ruokailujen ja juomasessioiden lisäksi toinen toistaan mielikuvituksellisempia asioita. 

Ihan hyvä ettei Stanley Cup osaa puhua. 

Ex-jääkiekkoilija Esa Tikkanen on juhlinut Stanley Cupin kanssa viidesti. 

– Jokainen vuosi on ollut ainutlaatuinen. Kyllä siinä oli aika monta viikkoa onnessaan ja tuli mietittyä, että mitä taas oli tehnyt, Tikkanen sanoi MTV Urheilulle. 

Juhlat ilman turvamiehiä  

Tikkanen voitti ensimmäisen Stanley Cupinsa Edmonton Oilersissa 1985. Neljän Edmontonin kannun jälkeen hieno sarja täydentyi vuonna 1994 New York Rangersin paidassa voitetulla mestaruudella. 

Tikkanen ei päässyt tuomaan Stanley Cupia kertaakaan Suomeen, sillä ensimmäisenä pokaalin ilmasillan avasi vasta Colorado Avalanchen Peter Forsberg vuonna 1996. 

Pelaajat saavat pitää tätä nykyä Stanley Cupia tarkkaan rajatun ajan, ja mukana on aina kaksi turvamiestä. Tikin aikoina pelaajat sopivat järjestelyistä keskenään. 

– Veimme Stanley Cupin seuraavalle pelaajalle ja jäimme sitten usein sinne vielä juhlimaan. 

Pokaalissa kehon eritteitä

Juhlahumu saa liikkeelle joskus outoja ideoita. Vuonna 1937 Detroit Red Wingsin hyökkääjä Gordon Pettinger riemuitsi voitosta niin paljon, että hän ulosti pukukopissa Stanley Cupiin. 

Vuosi 1996 oli Forsbergin lisäksi merkittävä, sillä puolustaja Sylvain Lefebre kastoi ensimmäisenä tyttärensä Stanley Cupissa. 

Lapsia on kuvattu paljon pokaalissa. Toronto Maple Leafsin Red Kellyllä pääsi nestemäinen vahinko Stanley Cupiin vuonna 1964. 

Jere Lehtinen oli voittamassa Stanley Cupia vuonna 1999. Joukkuekaveri Guy Carbonneau yritti heittää Craig Ludwigin talossa pokaalin parvekkeelta uima-altaaseen, mutta missasi altaan ja hieno palkinto räsähti kunnolla hajalle maahan. 

Chicago Blackhawksin Patrick Kane teki yhden uskaliaimmista tempuista vuonna 2010. Hän vei pokaalin kuvattavaksi Niagara Fallsin putouksen alle. 

Juttu jatkuu kuvan alla

"Tytöt siinä tanssivat mukana"

Mark Messier otti ohjat käsiin Oilersin vuoden 1987 juhlissa ja vei pokaalin Forum Inn -strippiklubille. Pokaali oli edustavalla paikalla tanssivien tyttöjen vieressä. 

Esa Tikkasta juttu naurattaa. 

– En muista tapausta, koska siitä on niin pitkään, mutta näin varmaan kävi. Eikä siinä mitään pahaa ole. Tytöt siinä tanssivat mukana. 

Tikkanen näki kahdet erilaiset mestaruusjuhlat. Edmontonissa kulkue oli intiimimpi, kun taas Manhattanilla humussa riemuitsi arviolta miljoona ihmistä. 

Kaiken keskipisteessä oli jääkiekkoväen oma "Graalin malja". 

– Kyllä sellaista esinettä pitää kunnioittaa. Sen voittamiseen on nähty niin paljon vaivaa.

Lue myös:

    Uusimmat