Stalingrad Cowgirls: Kiss Your Heart Goodbye

(Warner)

Muutama vuosi sitten rytinällä kotimaiselle rokkikartalle ponkaissut Stalingrad Cowgirls on nyt täysi-ikäistynyt ja samalla päässyt rauhassa hieromaan seuraajaa debyytille (Somewhere High, Warner 2007), vaikka keikkoja onkin ollut tasaiseen tahtiin. Osa levyn kappaleista onkin tuttuja keikkayleisölle: avausraita It's Not Over on kuulunut settiin jo parin vuoden ajan. Myös ensisinkku Baby Girl on ollut keikkojen vakiokamaa. Onkin hauskaa ja mielenkiintoista vihdoinkin kuulla nuo kyseiset rallit levytettyinä versioina. Edellämainittu avauskappale, tuttavallisemmin "Överi", onkin studiossa muuttunut aika lailla. Samoin kävi debyyttilevyn kohdalla mm. Rainmakerille ja Freemindedille. Muutaman kuuntelun jälkeen alkuäimistys on muuttunut jo positiiviseksi fiilikseksi.

Selvää kasvua on kuultavissa, debyyttiä ehkä hieman vaivannut vakavuus ja totisuus on saanut väistyä leikkisyyden ja rentouden tieltä. Ihan helmi kappale on Friday Night, joka on käännös Rehtorien biisistä Perjantain ja maanantain välinen yö. Myös Kill Me sekä Bad Luck toimivat kuin tauti. Biiseistä on edelleen päävastuussa laulaja-kitaristi Enni Kivelä. Muut jäsenethän ovat basisti Henna Vaarala sekä rumpali Riina Kivelä.

Foolin intro tuo hetkellisesti mieleen jonkin tutun kappaleen, jota joutui miettimään tovin. Sitten tuli ahaa-elämys: sehän on kuin hevi-Ari Koivusen biisistä Hear My Call. Onneksi loppubiisi ei kuitenkaan tuo mieleen tuota kappaletta enempää. Kunnon voimaballadi asiaankuuluvine sanoituksineen. I Remember puolestaan on kuin Tiktakia, mutta hyvällä tavalla.

Hienon kaahausraidan Not OK jälkeen levyn päättää herkkä Ride With Me. Levyn kolmas mahtiballadi on 911, jonka fiftarityyli (laulumelodia, rummut) kuulostaa hauskalta. Tulee mieleen jenkkileffojen tanssiaiset ja niiden viimeiset hitaat.

Kymmenen kappaleen ja 35 minuutin Kiss Your Heart Goodbye on hieno rokkipaketti. CD-levyn kansivihossa on myös hienoja kuvia bändistä, kannattaa siis hankkia ihan fyysinen levy.

Lue myös:

    Uusimmat