Speden sisko: Pertti oli arka ja syrjäänvetäytyvä

25:33

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Pertti ”Spede” Pasasen sisko Virpi Torri kertoi, että yksityiselämässään Spede ei koskaan kertonut vitsejä.

Viihteen monitoimimies, ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Pertti Pasanen tunnetaan julkisuudessa paremmin lempinimellään Spede. Pasasen sisko Virpi Torri kertoo, että lähipiiri kutsui kuitenkin Pasasta aina etunimellä Pertti ja nimi Spede oli kuin virka-asu.

– Kun hän lähti töihin, niin hän otti Spede-roolin. Ihan sama, kun pappi menee ja pistää liperit kaulaan. Hänhän otti aina yleisönsä ja valloitti sen tilanteen, missä hän oli Spedenä. Mutta yksityisenä Perttinä hän oli hyvin arka ja ujo ja syrjäänvetäytyvä, jos oli vieraita ihmisiä, Torri sanoi lähetyksessä.

Tänä vuonna Pasasen syntymästä on kulunut 85 vuotta ja hänet muistetaan etenkin huumorielokuvista ja -sarjoista. Torri paljastaa, ettei Pasanen todellakaan ollut vitsiniekka julkisuuden ulkopuolella.

– Kun hän oli Perttinä, hän ei koskaan kertonut vitsejä. Hän ei varmaan osannut yhtään vitsiä. Ja varsinkin, jos oli joku kaksimielinen juttu, niin hän vaivaantui hirveästi.

Pasasen huumori liittyikin enemmän tilanteisiin ja niiden koomisuuteen.

– Kun tuli joku tilanne, niin hän löysi siitä tavallisesta arjesta sen huumorin.

Näkyikö Pertti Pasasen monilahjakkuus jo lapsena? Mistä lempinimi Spede juontaa juurensa? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja