Mainos

Sotilasarvot sorvataan Nato-yhteensopiviksi

Yliluutnantin ja erikoisupseerien arvot poistuvat. Sen sijaan alikersantin arvo säilyy, toisin kuin Savon Sanomat aamulla uutisoi.

Puolustusvoimat uusii sotilasarvojärjestelmäänsä. Syksyllä tehdään esitys järjestelmän uudistamisesta, joka poistaa yliluutnantin ja erikoisupseerien arvot. Sotilasarvot poistuvat, koska niitä ei ole muissakaan länsimaissa ja kansainvälinen toiminta lisääntyy.

Toisin kuin Savon Sanomat aiemmin kertoi, alikersantin arvo säilyy. Nykyisten yliluutnanttien tuleva arvo on Pääesikunnan mukaan vielä suunnitteilla. Erikoisupseerien arvot muuttuvat tavallisiksi upseerin arvoiksi. Muita katoavia virkanimekkeitä ovat teknikkokapteenit, insinöörieverstit ja sotilaspastorit.

- Uudistus muuttaa arvoja länsimaiseen suuntaan, esimerkiksi paremmin Nato-yhteensopiviksi. Tätä varten on aiemmin otettu käyttöön prikaatikenraalin arvo, kertoo tiedottaja Henrik Gahmberg Pääesikunnasta.

Uudistuksen tavoitteena on selkeyttää nykyistä kirjavaa henkilöstörakennetta. Uudistus ei vaikuta henkilöstön asemaan.

Sotilasarvojärjestelmän muutosesitys on Pääesikunnassa vasta valmisteluvaiheessa. Toteutus menee pitkälle ensi vuosikymmenelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.