Sotilaat purkavat Sergei Skripalin kotitalon katon Salisburyssa – talo eristetään töiden ajaksi ja purkumateriaalit sinetöidään

0:46
Hoitohenkilöstö kertoo videolla, ettei Skripalien uskottu selviävän elossa novitshok-myrkytyksestä.

Hermomyrkky Novitshokille altistuneen Sergei Skripalin koti Britannian Salisburyssa puretaan osittain. Katon purusta huolehtivat sotilaat, kertoo BBC.

Hermomyrkkyiskun tutkijat uskovat, että entinen venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija Skripal altistuivat myrkylle, koska talon ovenkahvaan oli suihkutettu äärimmäisen vaarallista Novitshokia.

Viranomaisten mukaan ennen purkutöitä Skripalin talon ja sen autotallin ympärille pystytetään eristysrakennelma. Lisäksi kaikki purkutöissä irtoavat materiaalit paketoidaan ja sinetöidään paikalla ennen kuin ne viedään pois. Vasta tämän jälkeen urakoitsija pääsee rakentamaan talolle ja autotallille uuden katon.

Nainen kuoli käsiteltyään hajuvesipulloa

Salisburyn terveysviraston johtajan Tracy Daszkiewiczin mukaan asukkaiden riski sairastua on vähäinen.

– Tärkeintä on varmistaa, että rakennukset, joihin vuoden 2018 tapahtumilla oli vaikutusta, puhdistetaan perusteellisesti ja palautetaan normaalikäyttöön mahdollisimman nopeasti, Daszkiewicz sanoo kirjelmässään.

Sergei ja Julija Skripal löydettiin tajuttomina puistonpenkiltä Salisburyssa 4. maaliskuuta 2018. Britannian hallinnon mukaan on "lähes varmaa", että hermomyrkkyiskulla oli Venäjän hyväksyntä.

Skripalit selvisivät iskusta hengissä, mutta viime kesäkuussa brittinainen kuoli käsiteltyään hajuvesipulloa, jonka sisällä Novitshokin uskotaan olleen. Hänen kumppaninsa altistui myös myrkylle, mutta säilyi hengissä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja