Sorrutko sinäkin näihin siivousmokiin?

Virheelliset siivousmetodit voivat pilata parhaimmatkin yritykset saada siistiä jälkeä aikaan. Lue vinkit!

Kodin pienet siivousprojektit eivät tuota toivottua tulosta, jos sorrut yleisiin siivousvirheisiin.

Lue, millaiset siivousrutiinit kannattaa muuttaa!

1. Asetat kaikki ruokailuvälineet tiskikoneeseen samaan suuntaan osoittaen.

Kaikki haarukat voi hyvin laittaa astianpesukoneeseen piikit ylöspäin, sillä näin estät piikkejä taipumasta. Mutta jos lusikat ovat kaikki samaan suuntaan tavallisessa aterintelineessä, ne päätyvät helposti niin sanotusti lusikka-asentoon, huomautetaan Real Simple -sivustolla leikkimielisesti. Toisissaan kiinni olevat lusikat eivät tietenkään puhdistu kunnolla, joten aseta osa lusikoista varsi ylöspäin ja osa varsi alaspäin. Tee sama veitsille.

2. Peset ikkunat aurinkoisena päivänä.

Ikkunanpesuaine kuivuu suorassa auringonpaisteessa nopeammin, minkä johdosta ikkunat raidoittuvat. Tämän vuoksi – olipa vuodenaika mikä hyvänsä – paras hetki puhdistaa ikkunat on myöhään iltapäivällä, illalla tai pilvisellä säällä.

3. Suihkutat puhdistusainetta suoraan puhdistettavalle pinnalle.

Tämä tapa sopii silloin tällöin tehtäväksi, mutta vain todella likaisille pinnoille. Päivittäisiin siivouspuuhiin tämä metodi ei sovellu, sillä se jättää jälkeensä paljon puhdistusaineenjäämiä. Suihkuta ainetta sen sijaan ensin mikrokuituliinalle ja puhdista pinnat sitten sillä. Tähän tapaan ei kulu niin paljon puhdistusainetta, joten jäämiäkään ei muodostu niin paljon – ja eipä puhdistusainepullokaan tyhjene niin nopeasti!

4. Pidät huuhdeltua pesusientä puhtaana.

Koska ruokajämät ja bakteerit piileskelevät pesusienen pienissä koloissa, vedellä huuhtelu ei riitä. Kerran tai kahdesti viikossa pesusieni kannattaakin pestä astianpesukoneen ylätasolla tai käyttää märkä pesusieni mikrossa parin minuutin ajan. LUE MYÖS:  Pelkkä pikapesu ei riitä – näin tuhoat bakteerit keittiön pahimmasta pöpöpesästä

Lisää siivousvinkkejä? Katso, kuinka saat lian irti liedeltä soodan avulla:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat