Soramontulla surmattu uhri kätkettiin maastoon, ruumis edelleen kateissa: poliisi pyytää havaintoja Oulun henkirikoksesta

Poliisi pyytää edelleen kansalaisilta havaintoja niin sanottuun soramonttumurhaan ja siihen liittyviin ajoneuvoihin liittyen. 

Oulun poliisi on aikaisemmin tiedottanut tutkivansa murhaa, jonka epäillään tapahtuneen 7. lokakuuta Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Tapaukseen liittyen Oulun käräjäoikeus on joulukuussa vanginnut neljä oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. 

Poliisi vapautti yhden miehistä viime viikolla. Vapautetun osalta esitutkintaa jatketaan vähäisempien rikosepäilyjen osalta.

Kolme epäiltyä ovat kiistäneet tahallisen henkirikoksen.

Ruumis siirrettiin ja kätkettiin

Henkirikoksen uhria ei ole löydetty. Esitutkinnassa on kuitenkin saatu vahvistusta sille, että uhri on kuljetettu Tuiran kaupunginosasta Oulun koillispuoliselle soramonttualueelle, jossa hänet on surmattu.

Esitutkinnan tietojen perusteella rikoksen uhri kuljettiin tummalla Audi A4 tai sinisellä Renault Laguna -henkilöautolla Takumaantien varrella olevalle soramonttualueelle, jossa epäilty henkirikos on tapahtunut.

Korkeintaan muutama vuorokausi teon jälkeen ruumis on siirretty pois surmapaikalta punaisella Volkswagen Transporter -pakettiautolla toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. Todennäköisin paikka on Oulun lähialueella. Ruumiin siirtäminen on tapahtunut pimeän aikaan.

Poliisilla on käsitys teon motiivista. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kommentoi surmatapaa tai muita tapauksen yksityiskohtia.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi kaipaa edelleen vinkkejä tapaukseen liittyen.

Kaikki havainnot edellä mainituista ajoneuvoista ja asiaan mahdollisesti liittyvät muut havainnot voi ilmoittaa Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai vihjesähköpostiin vihjeet.oulu(at)poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat