Somessa hehkutetaan iPhone-kikkaa, joka mullistaa tapasi kirjoittaa viestejä: "Suurimmalla osalla käyttäjistä ei ole aavistustakaan siitä"

Tämä näppärä iPhone-kikka helpottaa kursorin liikuttamista 0:29

Tämä iPhone-kikka muuttaa täysin tapasi kirjoittaa viestejä tai muita tekstejä.

Jokainen kosketusnäytöllisen älylaitteen omistava tietää, kuinka hankalaa on saada kursori sormella juuri siihen paikkaan, josta haluaisi vaikkapa kirjotusvirheen korjata.

Nyt sosiaalisessa mediassa hehkutetaan kuitenkin kikkaa, jota iPhonen omistavat voivat hyödyntää kirjoituspuuhissaan. Kikasta uutisoi muun muassa Business Insider.

Jo kuukausi sitten kikka jaettiin Redditissä, mutta viraaliksi se muodostui viimeistään, kun Krissy Brierre-Davisin twiitti toi niksin viimein päivänvaloon. "Miksi ette koskaan kertoneet minulle tästä iPhone-kikasta? Tunnen oloni höynäytetyksi", Krissy kysyy twiitissä, jolla on jo liki 100 000 tykkäystä ja kymmeniä tuhansia uudelleentwiittauksia.

"Jos klikkaat ja painat välilyöntiä pohjaan, voit liikuttaa kursosira sen sijaan, että yrittäisit itse liikuttaa kursoria paksulla peukalollasi." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin niksi siis toimii: Jos iPhonesi on 6S tai uudempi, paina välilyöntiä pohjassa pitkään, kunnes näppäimistö muuttuu harmaaksi. Voit liikuttaa nyt kursoria helposti, minne haluat. Jos iPhonessasi on 3D Touch, kikan pitäisi toimia painamalla näppäimistössä mitä tahansa pitkään. Kikka toimii myös tekstin korostukseen. Jos haluat valita tekstin aktiiviseksi, ota kuitenkin toinen käsi avuksesi. Napauta toisella käden sormellasi näppäimistön päältä aktivoidaksesi toiminnon. Liikuta tämän jälkeen välilyönnin päällä olevaa sormeasi valitaksesi haluamasi tekstin.

Eikö toimi? Kokeile päivittää iOS:n uusin versio ja testaa sitten uudelleen!

"Suurimmalla osalla iPhone-käyttäjistä ei ole aavistustakaan siitä, että se on olemassa"

Monelle kikka tuli täytenä, tervetulleena yllätyksenä, vaikka se on ollut saatavilla iPhone 6S:n saavuttua markkinoille kolmisen vuotta sitten.

"Ominaisuus on ollut olemassa vuodesta 2015. Se on ainoa asia, joka tekee tekstin muokaamisen iOS:llä edes hieman siedettäväksi, ja suurimmalla osalla iPhone-käyttäjistä ei ole aavistustakaan siitä, että se on olemassa." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Olin tämän päivän vanha, kun opin tämän!" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. 

"Aion käyttää tätä koko ajan. Minulla oli tapana vain poistaa kaikki (teksti), koska olin niin ärsyyntynyt."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Kuinka moni kirjoitti 2–3 riviä siansaksaa testatakseen tätä?"Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Kirjaimellisesti asia, jota vihaan eniten kännyköissä, on nyt ratkaistu." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat