iOS 12.1 nyt ladattavissa iPhoneille ja iPadeille – mukana ryhmä-FaceTime, yli 70 uutta emojia ja paljon muuta

Apple on julkaissut uuden iOS 12.1 -ohjelmistopäivityksen iPhoneille ja iPadeille.

iOS 12.1 tuo useita uudistuksia, joista osa myöhästyi iOS 12:sta, sekä korjauksia.

Yksi iOS 12:n osana alun perin kesäkuussa esitellyistä, vasta nyt iOS 12.1:ssä tulevista uusista ominaisuuksista on FaceTime-ryhmävideo- ja äänipuhelut. FaceTime-ryhmäpuheluja voi jatkossa puhua jopa 32 osallistujan kesken.

FaceTime-ryhmävideopuheluissa korostuu automaattisesti ja älykkäästi esimerkiksi parhaillaan puhuva henkilö. Lisäksi myös muidenkin osallistujien kuvien koko kasvaa aktiivisuuden, puheiden pituuden, äänenvoimakkuuden ja liikkeen perusteella. Halutessaan valitun osallistujan kuvan voi tuoda etualalle myös painalluksella. FaceTime-ryhmäpuhelut integroituvat myös iMessage-viestien kanssa, ja Viestit-sovelluksesta voi käynnistää helposti FaceTime-ryhmäpuhelun. FaceTime-puheluissa on mahdollista käyttää myös erilaisia efektejä – tarroja, kuvasuotimia tai Animoji- ja Memoji-hahmoja.

FaceTime-ryhmäpuheluissa on rajoituksia vanhemmissa laitteissa, joille iOS 12 ja pian 12.1 ovat muuten saatavilla. iPhoneista iPhone 5s, iPhone 6 ja iPhone 6 Plus tukevat FaceTime-ryhmäpuheluja vain äänipuheluina, ei videopuheluina. Lisäksi iPad mini 2, iPad mini 3 ja iPad Air eivät tue FaceTime-ryhmäpuheluja.

Kameran osalta iOS 12.1 mahdollistaa Muotokuva-tilassa kuvien syväterävyyden säätämisen Kamera-sovelluksessa jo kuvausvaiheessa ennen kuvan ottamista. Toistaiseksi säätäminen on ollut mahdollista vain jälkikäteen Kuvat-sovelluksen kautta.

Lisäksi iOS 12.1:n pitäisi tuoda korjaus iPhone XS -puhelinten myyntiintulon jälkeen esiin nousseeseen pehmeiden kuvien ongelmaan niiden etukameralla. Uusissa iPhoneissa selfie-kuvat ovat tallentuneet liian pehmeinä väärin toimineen Smart HDR -prosessoinnin seurauksena. Ongelman takia Smart HDR on valinnut pohjakuvaksi tarkan, lyhyen suljinajan kuvan sijaan ajoittain pidemmän suljinajan kuvan johtaen kuvan yksityiskohtien pehmenemiseen.

iOS 12.1 parantaa myös mobiiliverkkoyhteyden toimintaa uusissa iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR -malleissa sekä sisältää useita pienempiä bugikorjauksia.

Viime vuonna myyntiin tulleiden iPhone X:n, iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan osalta iOS 12.1 lisää niissä käyttöön vanhemmista iPhone-malleista jo aiemmin tutun, ja aikanaan paljon kohua aiheuttaneen suorituskyvyn säätelytoiminnon, joka saattaa hidastaa iPhonen toimintaa estääkseen yllättäviä sammumisia heikentyneillä akuilla varustetuissa laitteissa.

Lisäksi iOS 12.1 tuo myös yli 70 uutta emojia. Uusien emojien joukossa on muun muassa uusia symboleita urheiluun, eläinmaailmaan ja matkailuun, mutta mukana on myös perinteisiä tunne-emojeja, joilla käyttäjät voivat ilmaista itseään. Mukana ovat muun muassa emojit punapäälle, harmaille hiuksille ja kiharille hiuksille, kaljuille päille, frisbeelle, lacrosse-mailalle ja skeittilaudalle, bagelille, kuppikakulle ja mangolle, sekä laamalle, itikalle ja joutsenelle. Lisäksi iPhone X -malleja muistutta emoji korvaa vanhan kotinäppäimellisen iPhonen.

iOS 12.1 tulee myös tuomaan maailmalla käytettäväksi uusien iPhone XR / XS / XS Max -mallien sisältämän digitaalisen eSIM-kortin. Suomea tämä ei kuitenkaan koske, koska suomalaisoperaattorit eivät vielä tue Applen eSIM-ratkaisua.

iOS 12.1:n lisäksi Apple julkaisi ryhmä-FaceTimen ja uudet emojit tuovat päivitykset myös macOS:lle 10.14.1-version muodossa. Lisäksi Apple Watch sai watchOS 5.1, Apple TV tvOS 12.1 ja HomePod 12.1 -korjauspäivitykset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja