Sokea kultainennoutaja sai oman opaskoiran – kaksikon tarinasta tuli heti somehitti

7:42
Hyvän mielen konsultti Seppo-koira sekä sen omistaja Petteri Poukka vierailivat Huomenta Suomen lähetyksessä helmikuussa.

Sokea kultainennoutaja sai itselleen opaskoiran, kun sen omistajat hankkivat uuden perheenjäsenen. Suloinen tarina ihastuttaa kymmeniätuhansia ihmisiä sosiaalisen median kautta.

Charlie on iäkäs ja sokea kultainennoutaja. Sen omistaja, Adam Stipe, on omistanut hurmaavan nelijalkaisen aivan pennusta saakka, kertoo CBS Los Angeles.

Eläkesäästöt kuluivat hoitokuluihin

Kun kultainennoutaja ikääntyi, sen vasen silmä poistettiin glaukooman, eli silmäpainetaudin vuoksi pari vuotta sitten. Vain vuosi myöhemmin Charlie menetti näkökykynsä täysin, kun oikea silmä alkoi oireilla.

Omistajat päättivät poistattaa myös toisen silmän, jotta koiravanhus pääsi eroon tuskaisista kivuistaan.

– Eläkesäästöjemme käyttäminen koiramme hyvinvointiin oli meille itsestäänselvyys, sillä Charlie tekee meidät niin onnellisiksi, Adamin vaimo Chelsea Stipe perustelee.

Charlie sopeutui hyvin uuteen tilanteeseen ja se rakastaakin edelleen leikkimistä ja kävelylenkkejä. Vaikka kultainennoutaja on ikäisekseen ja tilanteeseen nähden hyvävointinen, pariskunta päätti hankkia toisen koiran. Chelsea on näet raskaana, ja haluaa, että hänen tuleva lapsensa saa kasvaa ja elää lapsuutensa koiran kanssa.

Koiranpennusta tulikin oma-aloitteinen opaskoira

Perheeseen saapui vuodenvaihteessa pienenpieni, vain 4 kuukauden ikäinen kultainennoutaja. Aluksi koiravanhus ei lämmennyt ajatukselle, että joutuisi jakamaan rakkaan kotinsa uuden tulokkaan kanssa. Lopulta kaksikko ystävystyi.

– Molemmat ovat hieman hoopoja, mutta erityisiä. Ne tarjoavat meille viihdettä, koiranomistaja Chelsea vitsaili.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian koiranomistajat havaitsivat, että pentu ja koiravanhus alkoivat toimia tiiminä. Maverick-pentu huomasi nopeasti, että hieman kömpelöksi muuttunut koiravanhus pudotti lelunsa aina silloin tällöin leikin yhteydessä.

Maverick auttoikin karvakaveriaan asettamalla lelun paremmin Charlien saataville. Myös kaksikon kävellessä koiranpentu on Charlien tukena. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Parivaljakon tarinasta tuli hitti

Vilkas ja ystävällinen pentu sekä sympaattinen koiravanhus ovat sulattaneet sekä perheen että sosiaalisen median käyttäjien sydämet. Chelsean ja Adamin koirien tarina julkaistiin WeRateDogs-sivustolla, jolla on miljoonia seuraajia Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koirakaksikon kuvat ovat saaneet hujauksessa satoja tuhansia tykkäyksiä ja kommentteja – ihmiset rakastavat toisistaan huolta pitävää parivaljakkoa.

– Suosio oli hullumpaa, mitä odotin, Chelsea hämmästelee.

Koska suloinen koirakaksikko oli niin suosittu, Chelsea loi koirille oman Instagram-tilinsä, joka sai ensimmäisenä päivänään yli 20 000 seuraajaa. Nyt tilin kuvafiidiä seuraa vajaa 30 000 silmäparia.

– Vastaanotto on ollut niin positiivista ja rakastavaa. Olen myös saanut yhteydenottoja ihmisiltä, joiden koiralla on myös ollut glaukooma, Chelsea kertoo mielissään.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja