Mainos

Soini haluaa presidentiksi

Europarlamentaarikko Timo Soini aikoo todennäköisesti asettua ehdolle seuraavissa vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Soini paljasti asian MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

- Siihen on vielä aikaa, mutta vuoden 2006 kokemus ei ollut millään tavalla vastenmielinen, joten pidän ehdokkuuttani täysin mahdollisena, Soini sanoo.

Siihen, asettuuko Soini ehdolle todennäköisesti, mies vastaa suoraan.

- Todennäköisempänä pidän sitä, että olen mukana kuin että en ole. Se on kuitenkin Suomen arvokkain paikka, ja jos politiikassa on tosissaan, pitää olla valmis myös vastuuseen, Soini perustelee.

Europarlamentaarikko Soinin mielestä tuore Lissabonin sopimus vie unionia jo hieman liikaakin liittovaltion suuntaan. EU:n yhteinen toimivalta lisääntyy reippaasti; tästä kertovat jo yhteinen presidentti ja ulkoministeri.

Soinin mielestä ikävintä liittovaltioideassa on se, että EU:n yhteisen presidentin myötä Suomen presidentti menettää valtaansa.

- Viikon päästä komitea tekee esitykset siitä, että tasavallan presidentin valtaoikeuksia ajetaan alas. Ja se johtuu osin siitä, että yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Euroopan tasolla etenee. Mihin Suomessa sitten tarvitaan kahta lautasta, Soini kysyy.

Soini ei haluaisi karsia presidentin valtaoikeuksia. Hänen mukaansa viikon päästä ollaan kuitenkin viisaampia.

(MTV3)

Lue myös:

Katso europarlamentaarikko Timo Soinin haastattelu (Huomenta Suomi 23.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.