Sohvanvaltaajat-tähden syöpätaistelu päättyi traagisesti – menehtyi yksin kotonaan

Palkittu näyttelijä ja koomikko Caroline Aherne menehtyi 52-vuotiaana. Hän oli taistellut syövän kanssa myös kahdesti aiemmin.

Muun muassa BBC:n Sohvanvaltaajat-tilannekomediasta tuttu näyttelijä Caroline Aherne menehtyi 52-vuotiaana taisteltuaan keuhkosyövän kanssa.

Hän kuoli 2. heinäkuuta kotonaan.

– Caroline Aherne on menehtynyt urhean syöpäkamppailun jälkeen. Bafta-palkittu käsikirjoittaja ja komedianäyttelijä menehtyi kotonaan Timperleyssa, Manchesterissa. Hän oli 52. Perhe toivoo yksityisyyttä tänä surullisena aikana, Ahernen tiedottaja kommentoi lauantaina tähden menehdyttyä.

– Tämä tapahtui liian nopeasti, emme odottaneet hänen menevän. Hän ei ollut sairaalahoidossa. Hän oli kotona. Hän lähti yksinään, Ahernen omainen kommentoi.

Aherne kertoi kaksi vuotta sitten, että häntä hoidettiin keuhkosyövän takia. Syöpä oli vaikuttanut naisen elämään jo aiemminkin.

Aherne oli jo aiemmin joutunut läpikäymään syöpähoitoja. Hän on myös vierestä katsonut kuinka syöpä on vaikuttanut hänen läheisiinsä.

Naisella oli syntyessään silmän verkkokalvon syöpä, jota hoidettiin, kun hän oli kaksikymppinen. Myös hänen isoveljensä Patrick syntyi saman harvinaisen verkkokalvon syövän kanssa.

– Sydämeni on särkynyt, koska rakastin häntä niin paljon. Mutta nyt hän on paremmassa paikassa ja ennen kaikkea, hänen ei tarvitse kärsiä, veli sanoi sisarensa kuolemasta tiedotteessa.

Myöhemmin Aherne sairastui virtsarakon syöpään. Syöpä ei tuolloin kaatanut naista, mutta hänen poikaystävänsä Matt Bower menehtyi niin ikään virtsarakon syöpään vuonna 1997.

Syövän kanssa kamppailemisesta Aherne avautui ensimmäisen kerran vuonna 2014.

– Minulla on ollut syöpä ja veljelläni on ollut syöpä ja me tiedämme kuinka se vaikuttaa ihmisiin, hän sanoi tuolloin.

Aherne puhui aiemminkin avoimesti myös masennuksestaan ja ongelmista alkoholin kanssa. Vaikeuksien taustalla vaikuttivat kariutunut avioliitto, isän kuolema ja julkisuuden luomat paineet.

Sarjan tähdittämisen lisäksi Aherne myös käsikirjoitti ja ohjasi Sohvanvaltaajia. Hänet muistetaan myös Ruuvit löysällä -komediasta, jossa hän näytteli muun muassa säätyttöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja