Sohva on vuosien sijoitus – näin onnistut valinnassa

Onnistuneet sohvakaupat vaativat suunnittelua, harkintaa ja usein myös asiantuntevan myyjän apua. Poimi lifestyle.comin parhaat vinkit sohvaostoksille.

Sohva on paikka, jossa aika kuluu niin vieraita kestiten, päiväunia nukkuen kuin televisiota katsellenkin. Koska sohvalla vietetään paljon aikaa, on mukavuus monelle ykköskriteeri sohvaostoksilla. Tänä päivänä mukavuus ja kaunis ulkonäkö voivat kulkea onneksi käsi kädessä, joten kummastakaan ei ole pakko karsia. 

Oikeanlainen sohva voi tehdä asunnosta kodin. Mieti, haluatko tehdä sohvastasi turvapaikan, jonka pehmeyteen on hyvä paeta ulkomaailmaa vai haluatko sohvan olevan olohuoneen keskus, jossa koko perhe mahtuu viettämään aikaa.

Uuteen sohvaan voikin suhtautua kuin autoon. Mitä luultavammin voit panostaa uuteen sohvaan sitä enemmän, mitä vanhemmaksi tulet. Ensimmäisinä itsenäisinä vuosina taas budjetti voi olla reilusti pienempi, jolloin kirpputorit ja läheisten lahjoitukset voivat olla realistisin tapa hankkia sohva. Ota siis oma budjettisi huomioon, kun alat ottaa selvää valikoimista. 

Mieti, ketkä sohvaa käyttävät

Sohva on suuri elementti huoneessa, joten sen väri vaikuttaa paljon koko tilan tunnelmaan. Varminta on pysytellä neutraaleissa väreissä. Kun sohva on neutraalin värinen, on sisustusta sen ympärillä helppo muokata.

Vaaleat värit ovat arkoja tahroille, joten jos päädyt vaaleaan sohvaan, kannattaa kangas käsitellä likaa hylkiväksi. Ota huomioon myös lapset, lemmikit ja mahdolliset muut tekijät, jotka vaikuttavat sohvan puhtaana pysymiseen.

Materiaalivaihtoehtoja on paljon, joten valinta kannattaa tehdä oman maun ja käytännöllisyyden mukaan. Ota huomioon materiaalin pestävyys, ja huomioi, että vaikka kangas olisi vesipestävää, et voi irrottaa pesuun kiinteästi verhoiltuja osia.

Älä osta ilman mittanauhaa

Kokoa valitessa on tärkeää ottaa mittanauha käteen. Sohvan on mahduttava paikalleen hyvin, eikä se saa näyttää suhteettoman suurelta tilaan nähden. Jos tila on pieni, ota huomioon, että huone tuntuu sitä avarammalta, mitä enemmän sen lattiapinta-alasta pystyt näkemään. Jalallinen sohva saa siis tilan tuntumaan suuremmalta kuin jalaton tai matalajalkainen sohva. 

Lue myös:

    Uusimmat