Snookermestari Ronnie O'Sullivanilta hämmentävä avautuminen: "En välitä enää"

Snookerin seitsenkertainen maailmanmestari Ronnie O'Sullivan putosi varhain jatkosta Belfastissa pelattavassa Pohjois-Irlannin avoimissa, ja tappion jälkeen lajin suurnimi purki turhautumistaan varsin rajusti.

O'Sullivan kuvaili BBC:lle olevansa varsin leipiintynyt lajiinsa.

– Minulta puuttuu intohimo siihen. Annan sille sen, mitä se mielestäni ansaitsee. Jos minun pitäisi valita, en tekisi tätä. En välitä enää, O'Sullivan tilitti.

– Tämä työ ei ole stressin ja kaiken sähellyksen arvoista. Joskus häviö on siunaus, se antaa minulle sauman tehdä muita juttuja.

O'Sullivan, 46, on snookerin hallitseva maailmanmestari. Vaikka Belfastin tappio maailmanlistalla sijalla 62 olevalle David Gracelle ehkä kismittikin BBC:n haastattelussa, on intohimo ollut harvinaista herkkua jo pidemmän aikaa.

– Lopetin henkisesti noin kahdeksan vuotta sitten, ja otan lajista vain sen minkä saan irti. Laji on minulle hyvä perusta, se antaa minulle mahdollisuuden tehdä muuta ja antaa paljon vapautta. Mutta mitä voittamiseen tulee tai siihen, että ikuistan nimeni (lajin historiaan), siitä ei jaksa innostua.

– Jonain aamuna herätessäni olen innoissani hyvästä turnauksesta, mutta jos en ole (intoa täynnä), en välitä siitä enää. Pussitan muutaman pallon, saan palkan, siitä on tullut tunnetyhjää hommaa. Annan vain sen tehdä työtä minulle.

O'Sullivan on voittanut kaudesta 2014-2015 lähtien muun muassa kaksi maailmanmestaruutta, kolme arvostettua UK Championship -titteliä sekä kaksi Masters-pystiä. Kaikkiaan turnausvoittoja on irronnut 20, mikä tekee ajanjaksosta englantilaistähden uran parhaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja