Ronnie O'Sullivan hämmästytti – snookerin ennätysyleisö todisti valtaisaa näytöstä: "Fantastista"

Ronnie O'Sullivan valloitti snookerin Hong Kong Masters -turnauksen voiton sunnuntaina. Englantilaistähti nettosi tittelistä 100 000 punnan eli noin 114 000 euron potin. 

Lajin seitsenkertainen maailmanmestari kaatoi finaalissa paikallisen snookersankarin Marco Fu'n erin 6-4.

Finaalia oli todistamassa paikan päällä Coliseum-areenalla lajihistorian ennätysyleisö, 9 000 katsojaa. 

– Tämä on fantastista. Minusta tuntuu, että tämä on paras turnaus, jossa olen koskaan pelannut, 46-vuotias O'Sullivan hehkutti tunnelmaa ja järjestelyjä BBC:n mukaan

– Snookerissa 9 000 katsojaa on ennenkuulumatonta, joten toivon, että voimme tulla tänne vuosittain, sillä fanit ovat olleet mahtavia. 

O'Sullivan osoitti ottelun ratkaisseessa 10. erässä, miksi hän on snookerhistorian suosituin pelaaja. Musta pallo päätyi framen alussa epäsuotuisaan paikkaan vallin viereen, joten hän rakensi ratkaisevan 114 pisteen lyöntisarjan pääosin sinisen pallon avulla. 

Lopuksi hän vielä irroitti mustan pallon peliin ja tyhjensi pöydän taiturimaisella tavalla. Ennätysyleisö oli sulaa vahaa (video pistesarjasta alla). 

Finaalipaikka oli Fu'lle, 44, upea asia, sillä hän oli snookerkiertueelta kaksi vuotta sivussa koronapandemian takia. Sitä ennen hän joutui tauolle silmäleikkauksen vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja