Smash: Musikaalin ensi-ilta

Uurastuksen ja takaiskujen jälkeen on vihdoin Bombshell-musikaalin ensi-ilta. Eileen lahjoittaa Hit List -työporukalle liput näytökseen. Karen ei ole varma, pystyykö hän istumaan yleisössä katsomassa musikaalia, jonka pääroolista luopui vapaaehtoisesti.

Musikaalin saamat arvostelut ratkaisevat paljon tulevien tapahtumien kulkua. Derek ja Scott kuulevat Hit List -musikaalin kauden olevan loppuunmyyty. Uutinen saa miehet suunnittelemaan musikaalin viemistä Broadwaylle, mutta Scott ei ole vielä vakuuttunut.

Yhdessä vietetyn yön jälkeen Derek haluaa keskustella suhteestaan Ivyn kanssa, mutta nainen ei halua määritellä sitä, mitä heidän välillään on.

Analle käy ilmi, että Adam on Jimmy veli. Jimmy on kuitenkin sanonut olevansa ainoa lapsi, joten mistä muusta hän on saattanut valehdella? Jimmy haluaisi kertoa Karenille kaiken menneisyydestään, mutta Kyle varoittaa häntä, että se saattaa ajaa naisen hänen luotaan.

Eileen on vihainen Richardille New York Times -lehden artikkelista eikä halua kutsua miestä ensi-iltaan. Agnes neuvoo häntä olemaan kärsivällinen ja odottamaan lopullisia arvosteluja.Ivy puolestaan ei halua lukea arvosteluja lainkaan, mutta kuulee vahingossa mielipiteitä kenraaliharjoituksista ja menettää itseluottamuksensa.

Tom ja Julia miettivät jo seuraavia projektejaan, jotka saattavat viedä heidät eri teille monen vuoden yhteistyön jälkeen. Tom on edelleen vihainen Julialle tämän osallistumisesta Hit List -musikaalin tekoon. Tomia on pyydetty tuottamaan uutta Enkelten kaupunki -musikaalia. Julia yrittää ehdotella Tomilla uusia projekteja, mutta ei saa mieheltä vastakaikua.

Ennen ensi-iltaa Ivy hakee tukea äidiltään. Leigh sanoo, että hänen tyttärensä on kuin ilmetty Marilyn ja että musikaali tulee tekemään hänestä suuren tähden. Saatuaan äidiltä kannustusta, Ivy on valmis astumaan lavalle. Ivyn Don't Forget Me -esitys saa raikuvat ablodit ja Karen tajuaa, että Ivy on täydellinen roolissa.

PR-tiimi kerää musikaalin saamia arvosteluja, jotka ovat positiivisia. Karen löytää Ivyn piilottelemassa takahuoneessa. New York Timesin arvostelua ei ole vielä julkaistu, mutta Karen kehuu Ivyn esitystä. Hän myöntää olevansa kateellinen Ivyn lahjoista, mutta on varma, että tästä tulee suuri Broadway-tähti. Naiset sopivat välinsä.

Ivy nostaa maljan tuotantotiimille. Hän aikoo laulaa yleisölle That's Life - kappaleen ja pyytää Karenin yllätykseksi myös tämän lavalle esittämään dueton. Scott näkee esityksen ja kehuu Karenin karismaa. Hän ilmoittaa Derekille, että on valmis tuomaan Hit List -musikaalin Broadwaylle.

Vihdoinkin Jimmy uskaltautuu kertomaan Karenille kaiken rankasta lapsuudestaan ja taustastaan. Hän päätyi myymään huumeita veljensä kautta, mutta on nyt päässyt eroon siitä elämästä. Karen tarttuu hänen käteensä kannustavasti.

Nähdessään juhlassa veljensä Jimmy käyttäytyy kohteliaasti, mutta Kyle käskee Adamia häipymään. Hänen mielestään Adam käyttää Anaa hyväkseen päästäkseen lähelle veljeään, vaikka on jo kerran tuhonnut tämän elämän. Tunteet kuumenevat ja keskustelu äityy tappeluksi. Eilen lopettaa painiottelun heittämällä miesten päälle sangollisen jäitä. Karen ei enää usko Jimmy puheita siitä, miten tämä on muuttunut ja jättää miehen.

Ensi-illan jälkeen Julia saa tietää Tomin uudesta työtarjouksesta. Kun New York Timesin arvostelu julkaistaan, kaikki muut saavat kehuja, paitsi Tom. Hän tajuaa, ettei ole ohjaajana uuden projektin kelpoinen ja päättää jatkaa yhteistyötä Julian kanssa. Hän ehdottaa, että heidän seuraavat musikaalinsa olisi Kultahattu. Julia näkee kuitenkin suoraan miehen lävitse: Tom haluaa työskennellä hänen kanssaan vain koska tuntee olevansa umpikujassa. Hän ei halua olla varavaihtoehto.

Matkalla kotiin Scott ehdottaa Julialle, että he tuottaisivat Kultahattu-musikaalin yhdessä. Julia innostuu ideasta. Pari päättyy suutelemaan.

Myöhemmin Ivy kysyy keskustelun lomassa Karenilta tapailiko tämä koskaan Derekiä. Karen pudistaa päätään, mutta kertoo Derekin pyytäneen häntä ulos vain kaksi viikkoa sitten. Ivy järkyttyy ja torjuu myöhemmin Derekin lähentely-yritykset.

Kyle löytää Tomin murjottamasta yksin pöydässä ja kehuu Bombshellia maailman parhaaksi musikaaliksi. Parin välillä kipinöi ja Tom pyytää Kylea luokseen yömyssylle.

Saatuaan pakit Derek törmää Daisy Parkeriin, joka pyytää häneltä anteeksi aiheuttamaansa skandaalia. Derek ei voi vastustaa kiusausta ja pari päätyy jatkamaan iltaa yhdessä.

Jaksossa kuultua musiikkia:

Don't Forget Me (esittäjä Megan Hilty)

That's Life (esittäjät Megan Hilty ja Katharine McPhee)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja